Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Umístění budek

Od: klklk odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat, máme na zahradě několik budek. Když je ráno, tak sýkora - samec budí svým hlasem samici. Je to slyšet po okolí. Sousedi zatím nám nic neřekli. Myslím, že je ten křik budí.

Mám budku sundat? Moc by mě to mrzelo.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

@klklk - Mám budku sundat?

Proč? Nebudou budit "vaše" sýkorky, budou budit jiní ptáci - i ti bez budky.

klklk
hodnocení

No to máte pravdu.

hodnocení

2x

To jako myslíš vážně? Sundat budku ptákům protože jsou slyšet? To snad ne. *zed**zed*

Když si najdou díru ve stromě, tak kvůli tomu porazíš strom?

klklk
hodnocení

Jenom se bojím, aby na mě nepřišli lidi z okolí a sousedi vynadat, že jim vadí jejich křik.

klklk
hodnocení

Můžu se zeptat odkud jste?

Tak ať přijdou. Vyběhnul bych s nimi. Na hned. Přeci kvůli tomu nezlikviduji sykorky.

Jinak jsem z Krkonoš a dvě budky mám hned u baráku a ve starý vykotlaný bříze mají taky hnízdo. Když bříza nepřežila zimu, seříznul jsem ji až kus nad hnízdem.

klklk
hodnocení

Budku samozřejmě nesundám!

klklk
hodnocení

Chtěla jsem umístit ještě jednu budku pro sýkoru modřinku. Dala bych ji do túje, která se nachází asi 3 metry nad zemí.

Za tújí je ale silnice, po které přejedenou max. 2 auta za den. Před budkou je strom a pár tújí. Myslíte, že když budou

vylétávat mláďata ven, tak vylétnou dopředu na strom nebo na zem. Nemůžou zahnout dozadu za budku přes silnici?

Děkuji předem za odpověď.

72mona3*
hodnocení

0x
Na zahradě nemám jedinou budku a každé ráno tam řvou vrabci, červenka, kosi, koňadry, rehci...dneska strakapoud...a přes den straky. Nemyslím si, že sousedům by to vadilo. Jsou i tací, kteří si ptačí nahrávky pouští dobrovolně ;) Tohle vůbec neřešte, ať budku máte nebo ne, ptáci tam prostě budou. A řvou hlavně na jaře. Další budku umístěte kam chcete, klidně i do té túje. Ptáci si vyberou jen to místo, které jim vyhovuje. Nevyhovující neobsadí. M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]