Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klíště - co se s ním stane, když odpadne asá

Od: janat odpovědí: 3 změna:
Prosím o radu,
Doma jsme našli na podlaze klíště, velké jak..mega hrášek. Bylo už asi uschlé, odpadlo samo, mělo kusadlo, bylo komplet.
Vůbec nevíme, jak se sem dostalo, že bysme ho neviděli, v téhle velikosti. Jak dlouho tu mohlo být, lézt, žít..když pominu, kde se tu vzalo. Denně vysávám, přesto tu jen tak leželo u koberce u stolu. Může naklást někde doma vajíčka?
Byla to samice co sem četla. Odpadne , naklade vejce a umře..může i doma? Přežijí? Jak dlouho?
Mame tu roční dítě, sem zoufalá.
Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, klíště ze svého hostitele odpadne, když je nacucané. Neuvádíte to zásadní - máte doma domácího mazlíčka? Nebo odpadlo z člověka, který žije v domácnosti a on by přehlédl zakousnuté a takto velké klíště na svém těle? Jinak není důvod k panice a stačí nalezené klíště zlikvidovat (kdo má doma psa či kočku, tak to zná). Zdravím!

doplněno 10.04.19 15:00:

janat - no, a známe už hostitele. To klíště bylo zřejmě již nějakou dobu odpadlé a proto vysušené. Mohlo někam zapadnout a např. při větrání ho průvan posunul k tomu stolu nebo na něj pes šlápl a donesl ho na pacičce na to místo. Ovšem, důležité je, že klíště se Vám v bytě nenamnoží - nemá tam k tomu vhodné podmínky a také nemusí být každé klíště nakažené.

janat
hodnocení

Ano, máme psa. Zapomněla jsem to napsat, ale myslela jsem to . Je s námi doma, srst má bílou, každý den ho kontrolujeme. Neříkám že to není možné, ale myslím , že takhle velké bych nepřehlédla. Mě zaráží spíš to, že i když tady bylo vysáto, i když bych si řekla že tedy na psovi bylo a spadlo z něho, Jak mohla být už vysušené...?
Jinak děkuji za odpověď, trochu mě to uklidnilo.
janaa*

Jestli nebylo třeba přisáté hlouběji v uchu, potom odpadlo a pes si ho až za nějaký čas vyklepal packou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]