Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím odčervujete psy?

Od: byvvalapacientka® odpovědí: 7 změna:

Pěkný den,

máme problém s naší fenkou,že nesnese odčervovací tablety. Dneska dostala drontal a má průjem a zvrací. Takhle to má po všech tabletách na odčervení. Co dáváte psům na odčervení vy?Jinak tabletu dostává podle váhy,takže předávkovaná není. Ale vždycky všechno vyzvrátí a do toho průjem.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

3x

Tak když zvrací po všech tabletách, proč ho neodčervíte spot-onem? Existují velice kvalitní (Stronghold, Advocate) na vnitřní i vnější parazity, navíc nejde o odčervení jednorázové, ale funguje měsíc a na vnější parazity ještě déle.

08.04.19 19:50
hodnocení

2x
Dehinel?

hodnocení

2x

U koček mám lepší zkušenosti s přípravkem Dehinel. Jinak naše stará kočička to taky tak měla, jelikož byla venkovní, tak jsme se smířili s tím, že 1x za čtvrt roku prostě bude zvracet kudy chodí, připadlo nám to lepší, než ji nechat začervenou. Tehdy ještě u veta na malém městě nám ani jiné přípravky nenabídli, až s Dehinelem to bylo lepší. Tak jestli jste ho ještě nezkoušeli, zkuste.

EDIT: Tím "jiný přípravek" myslím jiný než ten, co jsme používali do té doby - tabletka pro psy i kočky ve žlutomodrém obalu.

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. Ono je těch psích parazitů víc "druhů", a proto se doporučuje antiparazitika střídat. Nikdy jsem nekupovala v lékárně, jen od veterináře, a ten je střídal. Po "Drontalu plus" vždy následoval průjem a bylo mi vetem vysvětleno, že je to dobře. Ono to "odčervovadlo" prý nejen ty parazity zabije, ale i je rozpustí na řídkou kaši. Takže ten průjem pak není řídká stolice, ale ti mrtví parazité se stolicí. A třeba škrkavky, pokud se přemnoží, jsou i v žaludku, takže pokud vám fenečka zvrací větší objem, mohou to být také mrtví parazité. Ida

doplněno 12.04.19 11:41:

Zdravím. Nemáte zač... Ida

hodnocení

Děkuji oběma. Dehinel jsme nezkoušeli. Nevím,proč ty tablety nesnáší,co v nich je za látku...

doplněno 08.04.19 19:59:

pb: říkali jsme o tomto problému veterináři a o spot onu nám nic neřekl. Vůbec jsem o tom neslyšela. Slyším o tomto přípravku poprvé.

pb®

A přitom je to tak jednoduché, je to ta pipetka co se nakape na kůži za krk, pokud je pes velký, pak na 3 místa na hřbetě. Je to dobré i pro ty kočky, u kterých podání tablety se rovná sebevraždě. Jsou spot ony jen na vnější parazity nebo na vnější i vnitřní. Stronghold

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]