Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na čištění akvária

Od: zvedavec* odpovědí: 10 změna:

Chtěla bych se zeptat jak vyčistím akvárium od výtrusů ryb?Děkuji zdali někdo odpoví

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Akvaristika prodává speciální odkalovací hadičku, která je ukončená rozšířenou koncovkou s mřížkou, aby se nenasály kamínky. Součástí je i balonek, aby jste nemuseli nasávat vodu ústy. Odsajte kal ze dna a zároveň 1/3 vody. Tu si předem, asi dva dny nachystejte a opatrně nalejte. Mnoho zdaru.

zvedavec*
hodnocení

Díky vám za odpověď ponohl jste mi děkuji

pravdomluvny*
hodnocení

1x

Odkalit akvárium lze velice jednoduše. Na kus hadičky nasaďte plastovou nádobku s uříznutým dnem. Hadičku naplňte vodou a konec zacpěte prstem, aby voda zůstala v hadičce. Konec s nádobkou pak ponořte do akvária a druhý konec nasměrujte do kbelíku, který bude níž než akvárium. Nádobkou potom opatrne projeďte dno akvária.

Jak na čištění akvária
zvedavec*
hodnocení

Díkes. Budu to muset nejdřív vyzkoušet jen tak, protože jsem natvrdlá a nechápu, zkusíš mi to vysvětlit ještě jednou plsky

strejjc

Zeptej se na to v nejbližší akvyristické prodejně...

ukulele*

já poradit! ty vzít dostatečně dlouhou hadici, jeden konec ponořit do akvária, druhý konec vzít do úst a rychle ale krátce nasát vzduch, dojde k tomu, že se s vysávajícím vzduchem z hadice nasaje z nádrže sloupec vody, ten se následovně dostane přes hranu akvária směrem dolů - chápat? - molekuly vody mají schopnost držet pohromadě, tudíž je sloupec kompaktní a vzhledem k zemské gravitaci voda v hadici bude mít snahu téci směrem dolů - chápat? - dole, na podlaze, nebo na židli budeš mít vědro, kýbl do kterého dáš ten konec hadice, co jsi měla v ústech a ten sloupec vody v hadici bude směřovat do toho kýble, a vzhledem k předešlé informaci o schopnosti molekul vody držet při sobě, vznikne jakýsi tok molekul vody, které budou svojí kinetickou energií strhávat sebou ty rybí exkrementy, anébrž detrit, k lepšímu efektu můžeme pohybovat tou ponořenou částí hadice vlevo, v pravo, dopředu a dozadu, podstatně se tím zvětší akční rádius ponořené hadice! Tomu samotížnému efektu se říká ,,hébr,, je používán od dob co pračlověk Janeček vynalezl hadici! tak a Ty teď chytrá jako já, ugh! Gratuluji!*hej*

doplněno 01.05.09 06:35:

pěstoval jsem akvarijní ryby téměř 25 let a napil jsem dosti, je fakt že to není hygienické a obecně se to nedoporučuje, ale staré akvaristické pravidlo praví, že každý správný akvarista by měl vědět v čem jeho ryby plavou. nikdy jsem nepolknul a většinou se mi to povedlo, když jsem s někým kecal, nebo jsem telefonoval, nebo dělal ještě něco jiného, chce to trochu cviku a jde to...

lm®

Přesně jak Vám radí ostatní.Já to tedy pusou nenasávám ,fuj.Do hadice dám vodu,aby byla plná,oba konce držím ,jeden konec do akvaria a jeden honem do níže připraveného kýble,jedu s hadicí po dně akvaria a nasávám tím nečistoty, Občas vyndám ( ručně) nějaké větší kameny nebo mušle vydrbu ještě kartáčem -pozor žádnou chemii jen voda a kartáč.

Upustím cca 1/3 vody a potom doleju odstátou vodou (nejlépe 1-2 dny ,aby vyprchal všechen chlór).Do vody se přidává přípravek na vázání železa /v akv.potřebách/ .Dávám taky pár kapek preventu-kapky pro prevenci chorob ,ale s těmi je lépe šetřit -ryby si na to zvyknou a jsou pak choulostivější.

Nehledejte v tom vědu je to úplně jednoduché.

zvedavec*
hodnocení

pravdomluvny*

To ukulele: Už ses někdy napil z akvária? Bacha na to, zrychluje to krok! :)

lm®

*smich*

doplněno 30.04.09 17:28:

topravdomluvny: jsem to viděla úplně živě

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]