Nejste přihlášen/a.
Chtěla bych se zeptat jak vyčistím akvárium od výtrusů ryb?Děkuji zdali někdo odpoví
Odkalit akvárium lze velice jednoduše. Na kus hadičky nasaďte plastovou nádobku s uříznutým dnem. Hadičku naplňte vodou a konec zacpěte prstem, aby voda zůstala v hadičce. Konec s nádobkou pak ponořte do akvária a druhý konec nasměrujte do kbelíku, který bude níž než akvárium. Nádobkou potom opatrne projeďte dno akvária.
Díkes. Budu to muset nejdřív vyzkoušet jen tak, protože jsem natvrdlá a nechápu, zkusíš mi to vysvětlit ještě jednou plsky
já poradit! ty vzít dostatečně dlouhou hadici, jeden konec ponořit do akvária, druhý konec vzít do úst a rychle ale krátce nasát vzduch, dojde k tomu, že se s vysávajícím vzduchem z hadice nasaje z nádrže sloupec vody, ten se následovně dostane přes hranu akvária směrem dolů - chápat? - molekuly vody mají schopnost držet pohromadě, tudíž je sloupec kompaktní a vzhledem k zemské gravitaci voda v hadici bude mít snahu téci směrem dolů - chápat? - dole, na podlaze, nebo na židli budeš mít vědro, kýbl do kterého dáš ten konec hadice, co jsi měla v ústech a ten sloupec vody v hadici bude směřovat do toho kýble, a vzhledem k předešlé informaci o schopnosti molekul vody držet při sobě, vznikne jakýsi tok molekul vody, které budou svojí kinetickou energií strhávat sebou ty rybí exkrementy, anébrž detrit, k lepšímu efektu můžeme pohybovat tou ponořenou částí hadice vlevo, v pravo, dopředu a dozadu, podstatně se tím zvětší akční rádius ponořené hadice! Tomu samotížnému efektu se říká ,,hébr,, je používán od dob co pračlověk Janeček vynalezl hadici! tak a Ty teď chytrá jako já, ugh! Gratuluji!
pěstoval jsem akvarijní ryby téměř 25 let a napil jsem dosti, je fakt že to není hygienické a obecně se to nedoporučuje, ale staré akvaristické pravidlo praví, že každý správný akvarista by měl vědět v čem jeho ryby plavou. nikdy jsem nepolknul a většinou se mi to povedlo, když jsem s někým kecal, nebo jsem telefonoval, nebo dělal ještě něco jiného, chce to trochu cviku a jde to...
Přesně jak Vám radí ostatní.Já to tedy pusou nenasávám ,fuj.Do hadice dám vodu,aby byla plná,oba konce držím ,jeden konec do akvaria a jeden honem do níže připraveného kýble,jedu s hadicí po dně akvaria a nasávám tím nečistoty, Občas vyndám ( ručně) nějaké větší kameny nebo mušle vydrbu ještě kartáčem -pozor žádnou chemii jen voda a kartáč.
Upustím cca 1/3 vody a potom doleju odstátou vodou (nejlépe 1-2 dny ,aby vyprchal všechen chlór).Do vody se přidává přípravek na vázání železa /v akv.potřebách/ .Dávám taky pár kapek preventu-kapky pro prevenci chorob ,ale s těmi je lépe šetřit -ryby si na to zvyknou a jsou pak choulostivější.
Nehledejte v tom vědu je to úplně jednoduché.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.