Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co zabilo slepici

Od: daweeerts odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

prosím o radu. Dnes jsem našla dvě slepice mrtvé...ve výběhu, okolo kterého mám el. ohradník, původně kvůli liškám, doteď byl 5 let klid, co ho mám...slepice bez známek poškození, žádná krev, nevykousané, ale v jejich blízkosti vytrhané peří...vím, že peří v blízkosti asi značí dravce, ale dravec by vyzobal maso předpokládám, proč by jinak lovil...a dvě...zase nějaká lasice by asi nevytrhala peří, to by měla slepice jen vpichy a nic...fakt nechápu...díky.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

1x

U nás káně. Protože slepice jsou na káně velké, tak obvykle to odnese vytrhané peří a trocha krve a slepice je v pohodě, ale jedna to nepřežila.

hodnocení

0x

Kuna...

Mému otci před měsícem kompletně vybila celé hejno... během dvou nocí. Pro ty dvě poslední se regulerně probourala do kurníku, kam je na noc zavřel. Zabila všechny, aniž by některou byť jen nakousla.

daweeerts
hodnocení

Kuna slepice vyžere, vykouše ne?

Nevím jak se chová běžně. U nás to neudělala ani s jednou. Jen jedna byla na místě, podle kterého jsme usoudili, že ji zkoušela odtáhnout mladým do hnízda, ale nezvládla to.

Ještě mě napadlo, že možná učila mladé lovit. V každém případě krom vytrhaného peří, nebyla "načatá" ani jedna.

72mona3*
hodnocení

0x

Nebylo by od věci slepici oškubat a zjistit, kde má zranění.

U nás třeba kuny i slepice žijí v míru. A třeba tchoře už jsem neviděla roky, ovšem kdysi kurník vybílil pěkně. M.

vernon
hodnocení

0x
Klepla ji pipka...

hodnocení

0x

Vypadá to na nějakého dravce, zřejmě káně. *zmateny*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]