Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Schody pro psa - zkušenosti?

Od: aja1946® odpovědí: 11 změna:

Velký košík prodává za solidní cenu schody pro psa. Mám dost vysokou válendu, můj malý pejsek tam deně několikrát skáče, má tam svůj polštářek, ale mám obavy, že to škodí jeho kloubům. Ráda bych mu ty schůdky koupila, ale nevím, zda si na to zvykne a bude je používatk, aby to nebyl zbytečný krám.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Ani jsem nevěděla, že něco takového existuje. Teď jsem si prohlédla pár obrázků. Vypadá to docela pěkně, přesto bych to nekoupila. Vždycky jsem měla menší pejsky a něco jsem jim k lepšímu vyskočení na vyvýšené místo připravila. Ale je pravda, že ve starém vícegeneračním domě se vždy nějaké štokrdle našlo. Nebo stará matrace, pár starých dek poskládaných na sebe... Moji pejsci se vždy rychle zorientovali a připravenou pomůcku začali využívat.

Předpokládám, že doma žádné staré krámy nemáte, ale ze začátku přesto zkuste nejdříve přistavit nějakou matraci. Když to pejsek pochopí a přijme, bude používat i budoucí schůdky.

72mona3*
hodnocení

2x

Mám pejska, u kterého jsem toto řešila kvůli problémům se zády. Přišlo mi zbytečné pořizovat něco speciálního, když stačí vytvořit jeden mezistupeň. Někdo šikovný vám může vyrobit schůdek (širší je lepší) ze dřeva, nahoru můžete dát kousek koberce - teď už to nepoužíváme, odnaučila jsem ho skákat. M.

doplněno 03.04.19 21:47:

Dal by se použít i obrácený šuplík z nějaké skříňky či stolku. Na to jsou dobré ty staré krámy na půdě :) nebo co vyřadí sousedé, příbuzní. V obchodě sehnat bedýnku (třeba i z pevného kartonu) od ovoce atd. Drobnou estetickou úpravou se to dá vylepšit. Fantazii se meze nekladou, @bimbam to vidí podobně, chce to kreativitu. Fakt bych nechtěla utrácet za něco, co se možná ani nevyužije, nebo velmi krátce.

A určitě pokračovat v nácviku, nevzdávat to. Pejsek byl na něco zvyklý, tak si musí zvyknout na nový styl, jak se dostat nahoru.

doplněno 03.04.19 21:49:

Dal by se použít i obrácený šuplík z nějaké skříňky či stolku. Na to jsou dobré ty staré krámy na půdě :) nebo co vyřadí sousedé, příbuzní. V obchodě sehnat bedýnku (třeba i z pevného kartonu) od ovoce atd. Drobnou estetickou úpravou se to dá vylepšit. Fantazii se meze nekladou, @bimbam to vidí podobně, chce to kreativitu. Fakt bych nechtěla utrácet za něco, co se možná ani nevyužije, nebo velmi krátce.

A určitě pokračovat v nácviku, nevzdávat to. Pejsek byl na něco zvyklý, tak si musí zvyknout na nový styl, jak se dostat nahoru.

re4zon
Presne to jsem vyrobil nasemu labikovi, aby se dostal na vysokou postel. Krabice z drevotrisky, natrena na bilo aby se hodila k nabytku, nahore koberec prelepeny pres hrany. Vypada to sakra dobre a pes si zvykl za jeden den. Vzadu jsem podlepil filcem, aby se to dalo zasunout pod postel, vpredu silikonove podlozky aby to neklouzalo kdyz na to vleze.
re4zon
Jeste k tomu zvykani. Kdyz to nepochopi sam, udelate mu cesticku z pamlsku a neumim si predstavit psa ktery by to po trojim opakovani nepochopil..
hodnocení

vyrobit, ale kdo to levně udělá osamělé důchodkyni. Za každou maličkost když člověk nemá rodinu platí nekřestanské částk vč. dopravy. A jen pro zajímavost, zkusila jsem mu dát k válendě takovou tu nízkou stoličku, ale přes ní to nebral, asi by to muselo být širší a nebo právě dva tři schůdky.

72mona3*

Omlouvám se za to "dabl" doplnění, zase se mi "kousl" tablet *zed*

Měl jsem jezevčíka, když mu bylo přes deset, už na svůj gauč těžko vyskakoval, tak jsem mu sešrouboval, takový malý schudky. Chvilku na to blbě koukal, ale pak se naučil po nich chodit nahoru. Dolů ne, to skákal. Vloni odešel, však mu bylo skoro 17 a tak jsem schudky rozebral. Být to vloni, klidně bych ti je poslal.

re4zon
Pokud jste z prahy nebo okoli, klidne vam to vyrobim za cenu materialu

joudic*
hodnocení

2x

ja bych to udelal ze dreva, ale prece staci cokoli, taburet a slozena deka atd

hodnocení

2x

Pořídil jsem něco podobného své psí babičce. Vzhledem k věku již nedokázala vyskočit na gauč, kde má své oblíbené místečko. Takhle si tam krásně vyleze. Naučit ji to byla záležitost maximálně hodiny.

hodnocení

0x

Já jsem koukala na ten Velký košík, tak takové schůdky pro malého psa rozhodně ne. Hodně malých psů má problém používat schody, které nejsou plné. Vhodnější by bylo něco na tento způsob shopiq.cz/... - myslím tím především tvar. Provizorně by to šlo udělat ze dvou papírových krabic (do nich nandat knihy či časopisy kvůli zatížení) a na ně dát kus zbytkového koberce. Jinak pro malého psa je daleko horší seskok z postele (sedačky, židle), tam dochází k většímu zatížení kloubů a páteře, než při výskoku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]