Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obojek Foresto

Od: rzu odpovědí: 9 změna:

dobry den,dnes jsme koupili obojek Foresto stim,ze mu ho dnes nasemu hafanovi nandame,jenoimze ja jsem ho uz dnes vykoupala a nevim zda se to muze,mu ho dat primo po koupoeli. Jestli to bude pusobit atd. Poradite?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

1x

Pokud vím, Foresto není nijak závislý na koupání či nekoupání. M.

doplněno 03.04.19 20:10:

Přesné znění:

Přípravek je odolný proti vodě a zůstává účinným v případě, že se zvíře namočí. Dlouhotrvající a intenzivní působení vody nebo časté šamponování se nicméně nedoporučuje, protože může zkrátit trvání účinků přípravku. Studie potvrzují, že po opětovné distribuci účinných látek v srsti po šamponování či ponoření zvířete do vody jednou měsíčně se výrazně nezkracuje osmiměsíční účinnost proti klíšťatům; účinnost přípravku proti blechám nicméně od pátého měsíce používání postupně klesá.

Dále tam píší, že pokles účinnosti může způsobit i sezónní línání.

doplněno 03.04.19 20:15:

re4zon - myslím, že osmiměsíční působení je celkem nadstandard, takže zkrácení doby účinnosti není nijak tragické. Nasazení obojku na vlhkého psa za rizikové nepovažuji ;)

re4zon
Tak si prectete navod. Koupani snizuje zivotnost. Aspon driv to tam bylo. Samponem jeste o dost vic, uz proto ze to psovi vymyjete z kuze.
Tady je to od vyrobce : Nadměrné koupání může postupně vyplachovat imidakloprid z matrix obojku a snižovat tak postupně po 5. měsíci od jeho nasazení účinnost proti blechám.
re4zon
Nasazeni na vhlkeho psa bude problem akorat kvuli lepeni chlupu na obojek. Nicmene jsem reagoval na tvrzeni ze neni nijak zavisly na koupani, coz neni pravda. Jsou lide co jsou schopni psa samponovat co tyden a tem by takova rada rozhodne nepomohla.
72mona3*

Vycházela jsem z informací, které jsem zjistila z netu při jeho pořizování. Mimo jiné i na těchto stránkách - tedy od zdroje. Často kladené otázky. Pak nevím, kdo tu špatně radí *smich*

re4zon
Jiste, zato ta citace ode mne vubec neni primo od vyrobce..evidentne je problem precit poradne na co reagujete.
72mona3*

To byla narážka právě na onen zdroj. Že to nemají sjednocené. :(

radek18*
hodnocení

1x
Vůbec jsem při koupání nesundaval a nic se nestalo. Jenom se mi stala taková věc, že jsem mu ho moc utáhl a začal mu mokvat krk. Po povolení obojku vše zase OK

re4zon
hodnocení

0x
Az uplne uschne tak klidne. Delam to stejne, abych ho pak nemusel koupat kdyz uz ma obojek nejakou dobu na sobe.

Mona má pravdu, používám ho už na třetím pejskovi a vždy jsem je koupala,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]