Nejste přihlášen/a.
dobry den,dnes jsme koupili obojek Foresto stim,ze mu ho dnes nasemu hafanovi nandame,jenoimze ja jsem ho uz dnes vykoupala a nevim zda se to muze,mu ho dat primo po koupoeli. Jestli to bude pusobit atd. Poradite?
1x
Pokud vím, Foresto není nijak závislý na koupání či nekoupání. M.
doplněno 03.04.19 20:10:
Přesné znění:
Přípravek je odolný proti vodě a zůstává účinným v případě, že se zvíře namočí. Dlouhotrvající a intenzivní působení vody nebo časté šamponování se nicméně nedoporučuje, protože může zkrátit trvání účinků přípravku. Studie potvrzují, že po opětovné distribuci účinných látek v srsti po šamponování či ponoření zvířete do vody jednou měsíčně se výrazně nezkracuje osmiměsíční účinnost proti klíšťatům; účinnost přípravku proti blechám nicméně od pátého měsíce používání postupně klesá.
Dále tam píší, že pokles účinnosti může způsobit i sezónní línání.
doplněno 03.04.19 20:15:
re4zon - myslím, že osmiměsíční působení je celkem nadstandard, takže zkrácení doby účinnosti není nijak tragické. Nasazení obojku na vlhkého psa za rizikové nepovažuji ![]()
Tady je to od vyrobce : Nadměrné koupání může postupně vyplachovat imidakloprid z matrix obojku a snižovat tak postupně po 5. měsíci od jeho nasazení účinnost proti blechám.
Vycházela jsem z informací, které jsem zjistila z netu při jeho pořizování. Mimo jiné i na těchto stránkách - tedy od zdroje. Často kladené otázky. Pak nevím, kdo tu špatně radí ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.