Nejste přihlášen/a.
dobry den,dnes jsme koupili obojek Foresto stim,ze mu ho dnes nasemu hafanovi nandame,jenoimze ja jsem ho uz dnes vykoupala a nevim zda se to muze,mu ho dat primo po koupoeli. Jestli to bude pusobit atd. Poradite?
Pokud vím, Foresto není nijak závislý na koupání či nekoupání. M.
Přesné znění:
Přípravek je odolný proti vodě a zůstává účinným v případě, že se zvíře namočí. Dlouhotrvající a intenzivní působení vody nebo časté šamponování se nicméně nedoporučuje, protože může zkrátit trvání účinků přípravku. Studie potvrzují, že po opětovné distribuci účinných látek v srsti po šamponování či ponoření zvířete do vody jednou měsíčně se výrazně nezkracuje osmiměsíční účinnost proti klíšťatům; účinnost přípravku proti blechám nicméně od pátého měsíce používání postupně klesá.
Dále tam píší, že pokles účinnosti může způsobit i sezónní línání.
re4zon - myslím, že osmiměsíční působení je celkem nadstandard, takže zkrácení doby účinnosti není nijak tragické. Nasazení obojku na vlhkého psa za rizikové nepovažuji
Vycházela jsem z informací, které jsem zjistila z netu při jeho pořizování. Mimo jiné i na těchto stránkách - tedy od zdroje. Často kladené otázky. Pak nevím, kdo tu špatně radí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.