Nejste přihlášen/a.
Je tolika nabídek, že lze kočce vždy něco nabídnout jiného. Supermarketové kapsičky nejsou dobré, je tam hodně obilnin, barviv, příchutí. Kočky si na nich zničí chuťové pohárky.
Zároveň je kočka masožravec a potřebuje čerstvé proteiny.
Je potřeba doplňovat tyčinkami. Je jich hodně druhů a povětšinou kočkám velmi chutnají. Moje miluje TOPIC, Perfecto Cat, potom z Kanady /je tam javorový list/ anebo chutnají i obyčejné tyčinky z Billy.
Je dobré mít k večeři suché krmivo. Granulky - dávám kvalitní Natural Trainer /chutná kuře/
anebo Brit care granulky.
Z konzerviček se mohla utlouct po Brit Care se sýrem, až se jich ale přejedla.
Pokud kočka odmítá potravu, nabídněte něco jiného. Také nemůžete být na samých konzervách.
Kdo má drahou kočku, tak je úzkostlivý, nedá syrový žloutek, ale uvaří ho. Když to kočka sní tak prosím, ale moje to nechtěla. Jednou za týden dostane půlku žloutku /bílek ne/.
Pro další chuť doporučuji koupit kočičí mlíčko a kdyby ho nechtěla, tak existuje kočičí puding /classic/, kdy dáváte tak 2 lžíce a tedy balení vydrží na dlouho. Kočka to miluje. Každou novou potravinu předkládáte postupně, než tomu zvéře přijde nachuť, tak neztrácejte naději.
Občas nabídnu obyčejný tvaroh, zakysanou smetanu, povětšinou ochutná, olízne, nedávat proto toho hodně.
Byla zvyklá na Felixe, tak ho dostane jednou za 14 dní. Hlavně kupuji v omáčce - v soucu. Želé ne.
Nebo dám pro změnu dva kousky vánočky, sladkého rohlíku, od sebe.
Nabídněte i vařené maso ve vodě s mrkví, ovesnými vločkami, nadrobno nakrájené, mallinko osolené.
Vařím drůbeží krky, srdíčka, jemně nakrájím. Též dávám do mističky vývar.
Kočky málo pijí a tedy vývarem si vodu doplní.
Pokud budete zkoušet, tak pokud budete mít přemražené maso - drůbež, hovězí, kuře, tak malinké kousky můžete také nabídnout. Je to prostě čerstvé a ne konzerva.
Dbejte, aby misky na žrádlo byly vždy čisté.
Také zvolte vhodný typ misek. Kočky nemají rády vysoké nádoby. Lámou si o okraje fousky a to se jim nelíbí, někde jsem četla, že je to i bolí.
Moje neměla za půl roku, co ji mám, ani jednou průjem, pouze tvrdé bobky, tedy u ní lze míchat - suché, konzervy, vařené, syrové. Každý si to musí vyzkoušet.
V zimě, pro dobré trávení lze koupit kočičí trávu, je dobrá, ale kdo má koberce, tak asi nebude rád. Kočka potom vrhne. Proto se doporučuje pasta ,,malt ...,, na dobré trávení a na bezoáry. Vet a v pet centrech nabídnou. Vetřete do srsti kožichu, do tlapek a kočka to do sebe olízne, nebo do tlamičky. Některá to má ráda.
Jinak vet promačká bříško, změří teplotu.
Čtěte na obale, kolik masa je ve složení. Ty kvalitní jsou samozřejmě dražší.
Potom doporučím ..v tetrapacku značku Bozita. Opět, neprodává to každý krám, objednejte třeba on- line, druhů je na deset. Stojí okolo 40 Kč, ale máte to na 3 krát. Opravdu vydrží čerstvé a nezapáchá.
...
Na váš dotaz - dojít k vetovi a nabídnout čerstvou, kvalitní stravu. Whiskas jí už nedávejte. Třeba až za dlouho, jednou za čas.
Krmení vždy v pokojové teplotě, v žádném případě přímo z lednice.
--------------------------------------
Výroba se mohla i zhoršit, kdoví, co tam dávají. Též nedávejte Roayl Canin suché ani konzervičky, také nejsou dobré i když reklama je masívní /mlsná kočka/.
Pokud jste z Prahy doporučuji prodejnu Pesko na Palmovce, kde je paní na krmivo pro psy a kočky odbornice.
3 týdny nemít chuť je už dost. Může mít problém i se zuby. On ten vet tolik nestojí, když není velký zásah, dojděte co nejdřív.
Puding vyzkoušen značky Gim Cat, nikdy ho nenechala, má praktický šroubovací uzávěr.
Po čem se mohla utlouct, tak to byly grilované kachní prsa od firmy Huhubamboo, je dražší, ale já využívám slevy, když je sleva tam, tak u nich nakoupím a další nákup je zase v jiném obchodě to, co právě zlevnili.
Jinak můžete vybírat v superprémiových krmivech, stojí to za to, než nějaké krmení z drogerie.
Ty krky oberu, kosti nedávám.
Kočka potřebuje ale i šlachy a chrupky.
možná je to tím, že dobře živené kočky bývají fajnovky a mají desetkrát lepší nos, než my. My takto na kočkách zkoušíme kvalitu šunky. Kupujeme a jíme pouze tu, kterou si vezmou naše kočky.
Co s tou vaší? Kupte jí nějaké jiné kapsičky, třeba Brit.
S tím veterinářem děláte dobře. Už jste byla? Poradil vám něco?
Jinak nám kocour taky jednou přestal téměř žrát, prostě skoro ze dne na den, i když se po kapsičkách a granulích dříve mohl utlouct. Do té doby jsme obměňovali dokola dva druhy a nikdy neměl problém.. Tak jsem šílela, plašila co se děje. No zkusila jsem zaběhnout do obchodu a nakoupit pár různých druhů jiných značek a dobrot. No doma samozřejmě úspěch, tý potvoře rozmlasný se to prostě jen přejedlo. Tak se teď snažím nakupovat rozmanitějc, kapsiček dávám míň, aby si jich pak víc vážil (a taky nebyl takovej buřtik), nejradši má momentálně asi Carnilovky, ale občas má den, kdy prostě nechce nic, ani tyhle. :D Jsou to zkrátka osobnosti, co si budem povídat... to pes mi takovýhle cavyky nad jídlem nikdy nedělal, hlavně že v tý misce něco je. :D
*pšíu kapsičky, ale myslim samozřejmě i konzervičky, prostě všechny tyhle "masíčkový" dobroty
Náš kocour má období kdy kolem kapsiček Felix jen projde, cpe se granulama a příjde žebrat když krájím maso (syrové) a pak příjde den, kdy si nerozdělanou kapsičku donese a sežere ji celou. Dát mu vánočku bude si myslet, že jsem chorá. Na chalupě lítá den a noc kdoví kde, někdy příjde a dovede si kámoše, sežerou kde co, jindy příjde, lehne na postel a chrápe jak pařez. Má-li co vykadit, nemá hlad. Zkuste jiné kapsičky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.