Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zánět spojivek u pejska

Od: stejsinka odpovědí: 8 změna:
Dobrý večer, potřebovala bych poradit s pejskem. Právě jsem si všimla, že moje fenka, nalezenec kříženec stále privira oči a jedno oko má zarudle. Je stále mazliva a nic nenasvědčuje tomu, že by měla nějaké bolesti, chování má stále stejné. Pejskovi je zhruba 8let. Děkuji za jakoukoliv radu, Junova

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

4x

Může to být zánět a nemusí. Také může být problém mechanický (prach, cizi těleso, řasa...), alergie, poranění *nevi* Šla bych na kontrolu k veterináři, at se to co nejdříve řeší. M.

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, ano, i pejsek může mít zánět spojivek. Ten můj ho měl jen jednou - sedával na plotové zídce, aby měl přehled, několik dní bylo větrno a o několik domů dál bourali fasádu (ten vápený prach šel ulicí a zasáhl jeho oči). Na veterině to bylo rychle vyřešeno (už nevím, jestli to byla mastička nebo kapky). Zdravím!

doplněno 20.03.19 22:13:

stejsinka - nemáte zač. Jak uvádí níže kolegyně, tak léčba je rychlá. Ovšem, aplikace přípravku do očí pejska může být komplikovaná (někdy se musí použít mírné násilí). Myslím, že to zvládnete a bude to zase OK.

stejsinka
hodnocení

I Vám moc děkuji za odpověď, doufám, že to nebude nic strašného a Bude brzy fit, holka moje. ☺ máme ještě totiž pejska druhého a ten má nádor na mozku, tak bych už tohle asi nezkousla.. chudinky. Přeji příjemný večer a moc děkuji za Váš čas. Junova
72mona3*

My měli mast. Jak viděl, že ji beru, mizel z dohledu. :-D Zabralo to naštěstí rychle. M.

hodnocení

2x

Tohle opravdu vypadá jen na nějaké drobné mechanické podráždění. Při zánětu oko slzí a zvýšeně se tvoří maz u oka. Návštěvou veterináře nic nezkazíte. Naše čubina měla zánět v očích naštěstí pouze jednou, protože to byl boj o kápnutí do oka.

stejsinka
hodnocení

Moc děkuji za radu a odpověď. Je u nás teď docela vetrno, tak mě napadl i vítr, zda to nemůže být tím. Na veterinu určitě zajdeme.
72mona3*

Není zač. A ano, může. A v něm prach a pyl... Tak ať je pejsan brzy v pořádku :)

stejsinka
hodnocení

Moc Vám děkuji i za pejska.!Hezký večer, Junova

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]