Dobrý večer, potřebovala bych poradit s pejskem. Právě jsem si všimla, že moje fenka, nalezenec kříženec stále privira oči a jedno oko má zarudle. Je stále mazliva a nic nenasvědčuje tomu, že by měla nějaké bolesti, chování má stále stejné. Pejskovi je zhruba 8let. Děkuji za jakoukoliv radu, Junova
Může to být zánět a nemusí. Také může být problém mechanický (prach, cizi těleso, řasa...), alergie, poranění Šla bych na kontrolu k veterináři, at se to co nejdříve řeší. M.
Dobrý den, ano, i pejsek může mít zánět spojivek. Ten můj ho měl jen jednou - sedával na plotové zídce, aby měl přehled, několik dní bylo větrno a o několik domů dál bourali fasádu (ten vápený prach šel ulicí a zasáhl jeho oči). Na veterině to bylo rychle vyřešeno (už nevím, jestli to byla mastička nebo kapky). Zdravím!
doplněno 20.03.19 22:13:
stejsinka - nemáte zač. Jak uvádí níže kolegyně, tak léčba je rychlá. Ovšem, aplikace přípravku do očí pejska může být komplikovaná (někdy se musí použít mírné násilí). Myslím, že to zvládnete a bude to zase OK.
stejsinka
I Vám moc děkuji za odpověď, doufám, že to nebude nic strašného a Bude brzy fit, holka moje. ☺ máme ještě totiž pejska druhého a ten má nádor na mozku, tak bych už tohle asi nezkousla.. chudinky. Přeji příjemný večer a moc děkuji za Váš čas. Junova
72mona3*
My měli mast. Jak viděl, že ji beru, mizel z dohledu. Zabralo to naštěstí rychle. M.
Tohle opravdu vypadá jen na nějaké drobné mechanické podráždění. Při zánětu oko slzí a zvýšeně se tvoří maz u oka. Návštěvou veterináře nic nezkazíte. Naše čubina měla zánět v očích naštěstí pouze jednou, protože to byl boj o kápnutí do oka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.