Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domácí zabijačka

Od: hanafialova odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, prosím o radu, zda můžeme z domácí zajijačky pohostit sousedy černou polévkou? Děkuji za odpověď Fialová

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

4x

1/ Zabíjačkové polévky budete mít tolik, že ji sami nesníte. To prostě nejde.

2/ Schovávat ji někam do chladu nemá smysl, protože se zkazí.

Odtud moje rada : nikoho se na nic neptejte a se sousedy se rozdělte. :)

hodnocení

3x

Je to divný svět. Oproti západním státům Evropy jsme krmeni jako čuníci, za vyšší ceny dostaneme podřadnější zboží. Z Polska se k nám valí metráky nevyhovujícího masa, kuřata se salmonelou...a nedá se s tím prý nic dělat. Zdalipak stejně "zdravě" papkají i v Bruselu?

Proto mi připadá úplně postavené na hlavu, kdyby mi měl kdokoliv zakazovat uctít známé a sousedy dobrotami z domácí zabíjačky. Je to čerstvé, prase bylo jistě zdravé, poctivě krmené. Co může být lepšího? Jaga.

Koupila jsem si v zimě jen jednu (naštěstí) jitrnici od velkého celorepublikového dodavatele. Na zkoušku. Takovou hrůzu jsem v životě neochutnala, jakou oni vydávají za jitrnice. Dostaly to slepice, ani ty to kloudně nechtěly. Takhle se pohřbívají domácí výrobky.

belicka
hodnocení

1x

Máte tušení, že nám to EU kdysi zakázala. A je to pravda, ale není to tak dlouho, kdy se tento zákaz uvolnil, a podarovat výslužkou sousedy a známé již můžete.

72mona3*
hodnocení

0x

*smich* a proč ne? M.

doplněno 20.03.19 20:28:

agropress.cz/...

hodnocení

0x

Dobrý den. My už prasátka pár let nemáme, ale měli jsme je každoročně co jsem na světě. Polévku jsem roznášel v bandičce po sousedech+ jitrnice a jelítka podle počtu osob v rodině a stejně tak jsme dostávali i my od nich, když měli zabíjačku. Teď už ale nikdo z nás vepříka nechová. Nevidím žádný důvod, proč je nepohostit polévkou, popř i něčím jiným ze zabíjačky.

hodnocení

0x

Už si nepamatuji, jak to před časem bylo, ale bdělé unijní oko, asi v našem zájmu, zakázalo hostit sousedy zabíjačkou.

smode*
hodnocení

0x
Dobrý večer, nepřipadá-li Vám divné pohostit sousedy například vlastnoručně upečenou bábovkou pokud chcete, pak ani zde nebude problém...

jurajjuraj*
hodnocení

0x

a proc by jste nemohli?

72mona3*

Strašák EU. :)

jurajjuraj*

tak ono podle EU by asi ani nebylo mozne delat domaci zabijacku bez toho aby se to nekde hlasilo, prase bylo nekde registrovane a plno dalsich blbosti

je treba zit podle zdraveho rozumu a ne podle EU

prasatko
hodnocení

0x

Od loňského roku již zákaz rozdávání a prodávání vlastních výrobků z vlastního prasátka bylo ZRUŠENO ! ! !

lidus*
hodnocení

0x

Můžete ale raděj to nikomu neříkejte. Našeho psa Žeryka jsem vyměnila za 4 jitrnice, konvičku černé polévky a mísu obcházky. Žeryk se má dobře, snědli jsme vše a přežili ve zdraví.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]