Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Psí vrčení

Od: hanca* odpovědí: 9 změna:
Dobry den, chci se zeptat co znamená, když psy na sebe při hře vrčí? Konkrétně 3,5 měsíční štěně ovcaka(Jack) a roční pes kříženec berňáka(Arty). Arty je jak z divokejch vajec, žije na zahradě a je to ohromná vrtule. Jackyho "obsakuje" jak fenu, občas ho sráží k zemi (nebo je i možnost, že jak je hrrr, Jack spadne sám) spíš prez něho skáče, zaujímá postoj "pojď si hrat" (zadek nahoře) , neustále ho obletuje a naskakuje na něho. Jack sedí a pozoruje, nestihne ani zareagovat a už se valí na zemi (Arty je fakt divokej) , ale když může tak buď do něj drbe packou, skáče na něho, kouše ho a přitom vrčí, kolikrát to zni jako agresivní vrčení, Arty je v klidu dál si pokračuje v naskakování apod.. Když Jacka vyvedu od Artuše pryč, tak kňučí, štěká a chce jít hrozně moc k němu, že by se i podhrabal, ale jakmile je u něho, tak ta divoká hra zase začíná. Jack(vrčí, drbe, skáče, kouše), Arty("sexuje", skáče přes něj, občas ho shodí, chce se honit.. ) Co to prosím znamená nebo jak v této situaci zasáhnout? Nechci, aby byl Jack ke psům konfliktní. Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

berger*
hodnocení

3x

U mých psů toto považuji za hru a nezasahuji. Takto mohou zavrčet i na mě,pokud si hrajeme. Zasahuji,až když vidím,že jdou zuby ven,to končí sranda...

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. Vše co popisujete je hra. Štěňata si "nesou v genech" způsob krátkého, vysokého a silného zakvičení, na které reagují i dospělí psi tím, že nechají štěně být. Pokud Jack nekvičí, je spokojen. Arty si hrou trénuje budoucí lov a zároveň učí lovit i Jacka. To naskakování znamená podřizování si toho druhého, nejedná se o sex. Arty je v pubertě, dává najevo svou nadřazenost. Vrčení je při hře jakési pokřikování, hecování. Pokud by Jack zakvičel, teprve hru ukončete. Ida

astik
Jak zde byli napsáno, nejedná se o sex, ale ukazuje svoji nadřazenost. A co se týče vrčení, skákání, ..., je to příprava na dospělost. Zatím je to jen hra a pokud budou socializovaný, tak jí i zůstane. Berte je i mezi ostatní psy, jinak můžou být časem nebezpeční. Hlavně vše v klidu a důsledně.

72mona3*
hodnocení

1x

Sice trochu chaotický popis situace, ale souhlasím, že v rámci hry je to běžné. I můj "plyšák" na mě vrčí jak baskervillská bestie. Agrese se projevuje s dalšími náznaky, končí útokem. Tohle bych neřešila, jen kdyby se do sebe pustili natvrdo. M.

hodnocení

1x

Buďte ráda, že si hrají, jsou to ještě štěňata. Vrčení ke hře patří. Dcera má NO a belgickou ovčandu. Když si začnou hrát, tak vrčení připomíná silnou výstrahu a náhodný kolemjdoucí by myslel, že se vraždí. Oni si zatím hrají. Musíte dobře rozlišit hru od útoku, kdy je potřeba zasáhnout. To co popisujete je nevinná hra. Nechte je být a nezasahujte. Doma mám malou čubinu a když se chce přetahovat, tak mi nese plyšáka a u toho vrčí. Vím, co chce.

annie*
hodnocení

1x

Podle mě na tom není nic špatného. Psi si hrají, a i to obskakování je v pořádku. Můj pes to dělal, když byl v pubertě, takže vím své. Není se čeho obávat.

kolombo*
hodnocení

0x

Dobrý večer.Já mám také problém s pejskem.Mám 13letého mopsika.Celá léta byl úžasným miláčkem,kamarádem.Je na mne poslední dobou agresivní ,kouše mne,vrčí na mne.Když k nám přijde někdo jiný,kdokoli,chová se velmi přátelsky,mazlí se,tulí se k druhým,nechá se hladit.Jako by muvadila má přítomnost.Věnovala jsem se mu celá léta,velmi o něj pečovala,rozmazlovala.je mi z toho smutno,nevím si rady.

Napadlo mě, že si Vás neváží a projevuje dominanci, nemusí si Vaši přízeň nijak zasloužit, tak zkouší, kam až může zajít. Možná pomůže být trochu odtažitější, nevlichocovat se mu, nepodbízet. Je to jenom nápad, zkušenost s tím nemám.

72mona3*

Já bych to viděla podobně. Pejsek už není nejmladší, může ho už něco bolet, necítí se v pohodě (to by vysvětlilo náhlou změnu). Vy jste "jeho", tak vám dává najevo, že otravujete. Ti ostatní jsou návštěva (psi milují vítání, nové věci, nové aktivity), tak ho to pozitivně rozptýlí a zapomene na bolest.

Když ten můj bojoval se zánětem, taky byl absolutně bez nálady (dokonce na mě i jednou zavrčel, protože jsem trvala na svém - nemůžu mu polevovat ve výchově, i když je mu špatně *stop*), ale když jsme někoho potkali, na trápení úplně zapomněl. M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]