Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Vše co popisujete je hra. Štěňata si "nesou v genech" způsob krátkého, vysokého a silného zakvičení, na které reagují i dospělí psi tím, že nechají štěně být. Pokud Jack nekvičí, je spokojen. Arty si hrou trénuje budoucí lov a zároveň učí lovit i Jacka. To naskakování znamená podřizování si toho druhého, nejedná se o sex. Arty je v pubertě, dává najevo svou nadřazenost. Vrčení je při hře jakési pokřikování, hecování. Pokud by Jack zakvičel, teprve hru ukončete. Ida
Buďte ráda, že si hrají, jsou to ještě štěňata. Vrčení ke hře patří. Dcera má NO a belgickou ovčandu. Když si začnou hrát, tak vrčení připomíná silnou výstrahu a náhodný kolemjdoucí by myslel, že se vraždí. Oni si zatím hrají. Musíte dobře rozlišit hru od útoku, kdy je potřeba zasáhnout. To co popisujete je nevinná hra. Nechte je být a nezasahujte. Doma mám malou čubinu a když se chce přetahovat, tak mi nese plyšáka a u toho vrčí. Vím, co chce.
Dobrý večer.Já mám také problém s pejskem.Mám 13letého mopsika.Celá léta byl úžasným miláčkem,kamarádem.Je na mne poslední dobou agresivní ,kouše mne,vrčí na mne.Když k nám přijde někdo jiný,kdokoli,chová se velmi přátelsky,mazlí se,tulí se k druhým,nechá se hladit.Jako by muvadila má přítomnost.Věnovala jsem se mu celá léta,velmi o něj pečovala,rozmazlovala.je mi z toho smutno,nevím si rady.
Napadlo mě, že si Vás neváží a projevuje dominanci, nemusí si Vaši přízeň nijak zasloužit, tak zkouší, kam až může zajít. Možná pomůže být trochu odtažitější, nevlichocovat se mu, nepodbízet. Je to jenom nápad, zkušenost s tím nemám.
Já bych to viděla podobně. Pejsek už není nejmladší, může ho už něco bolet, necítí se v pohodě (to by vysvětlilo náhlou změnu). Vy jste "jeho", tak vám dává najevo, že otravujete. Ti ostatní jsou návštěva (psi milují vítání, nové věci, nové aktivity), tak ho to pozitivně rozptýlí a zapomene na bolest.
Když ten můj bojoval se zánětem, taky byl absolutně bez nálady (dokonce na mě i jednou zavrčel, protože jsem trvala na svém - nemůžu mu polevovat ve výchově, i když je mu špatně ), ale když jsme někoho potkali, na trápení úplně zapomněl. M.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.