Nejste přihlášen/a.
Zdravím,chci svému štěňátku koupit antiparazitní obojek a mám dotaz jak ho má nosit?Jestli neustále nebo jen,když půjdeme ven a jestli sundávat ne noc.Děkuji Monika
obojek je dobrá volba, lepší než kapky.
Já ho dávám v dubnu a sundávám až týden před další výměnou, tedy zase v dubnu, to aby se narovnala srst. Sice účinkuje jen 7 měsíců, ale zase ví, že tam něco má a nesnaží se to sundat. Myslím, že pravidelným sundáváním se omelou ty výstupky a nebude držet. Protože pokud chytne venku kliště, to nefunguje tak, jako že klíště vidí obojek a už bere nohy na ramena, ono se i chytne a půstí se až mu pes začne díky obojku smrdět.
Takže pokud tomu rozumím-infikované klíště nebo blecha může psa klidně nakazit ikdyž bude mít obojek?!
to ne, laicky skočí na něj, chce se zakousnout ale pes mu začne smrdět. Možná tu nějaká pravděpodobnost je, ale to ja tak se vším, kdo jezdí na kole s přilbou a jeden z x tisíc může spadnout tak že mu ocelová tyč projede právě větrací mezerou. Já bych to neřešil, od dob co nosí obojek tak počet klišťat padnul z 10 ročně tak na maximálně jedno za rok - nevím nepočítám to. První rok jsme dali kapdky a to buď byl klíštěcí rok nebo to prostě, a říká to dost lidí, nefunguje.
Podle paní z chovatelských potřeb je ochrana obojkem cca 80 %ní, ale 100 %ní nejsou ani drahé kapky. Lépe se mi ale osvědčil obojek (u kocoura, co je převážně venku). Ale i tak klíště občas přinese až domů, bohužel. Také se přikláním k názoru, že obojek může štěňátko nosit stále. Chce to rozumně utáhnout, aby ho neztrácel, ale aby ho také zbytečně neškrtil. Vyzkouším to tak, aby se mi pod obojek vešel prst. Ale jak mi paní radila, nemá se kombinovat kapky nebo sprej a ještě obojek. Prostě buď jedno nebo druhé. A lépe kupovat stejnou značku. Snad to Moniko Tvé štěňátko dobře ochrání, ty potvory jsou hnusné a škodlivé!
Když jsme obojek používali tak moc nefungoval, klíšťat bylo stejně jako bez obojku... Od té doby používáme jednou za čas kapky do srsti a vše je ok - klíšťata na psa nejdou a pokud už ano, tak velmi rychle chcípnou, takže psu žádná nákaza nehrozí.
To že by podle mě nějaký obojek nebo kapky skutečně 100% odpuzoval VEŠKERÁ klišťata je jen teorie z reklamy, ve městě možná ano ale pokud se psem vyráží člověk do přírody tak se prostě občas nějaké chytne.
já již druhý rok kupuji na pitbulku obojek a vydrží ji sotva měsíc. neustále se ji uvolňuje a letos ho ztratila po 14 dnech, dokonce jsem konec přichytla sešívačkou ale stejně se uvolnil, už si nevím rady takže nový kupovat nebudu, co máte vyzkoušeno na většího psa v tekutém stavu.díky za radu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.