Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Moznost ze zakona navratit prodaneho psa?

Od: bressy odpovědí: 5 změna:
Prosim poradte zda existuje nejaka pravni moznost jak mohu zadat o navraceni sve 3mes.fenečky kterou jsem z težkym srdcem vcera prodala kvuli svym zdr.problemum ale kdyz ji odvezli tak ve mne nastalo peklo a trapeni a stesk a chci aby mi ji vratili.24hodi neni prece takova doba.plati stejny zakon i u zvirat zruseni prodeje?Zatim nechtej a jsem na dne.Tf.608077455 dekuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

8x

Měla byste si hlavně ujasnit, jestli vám jde o dobro pejska nebo o vaše "peklo". Věřím, že jste si to dopředu dostatečně promyslela a udělala to, co je nejlepší. Od včerejška se určitě nic zásadního (vaše zdraví) nezměnilo. M.

bressy
hodnocení

Zmenilo se hodne.!Jako kdyz prasknete bičem.50%lasky premohlo 50% strachu z vlastni bezmoci a souhrnu nahod a tragedie.Ale vim ,že moje holcicka má úžasnou rodinu a o jeji stesti mi slo.A nikdy bych na ně netlacila,jen jsem doufala,ze to pochopi a vrati mi ji po pouhem 1 dnu jejiho pobytu u nich,kdyz pouto by si vytvorili i k jinemu steneti.Šlo mi jen o jeji stesti.Proto jsem to udelala.A neprotahovala cas, kdy by pro ni bylo vse stejne tezke ,jako pro mě!Ale vcera a v noci a rano se staly veci ktere vse zmenily.A tak jsem to chtela napravit.Kazdy ma dostat sanci k náprave sve chyby udelane pod tlakem..a pak okolnostmi zlomeny v troskám a né sám..
Bressy

jezevec*
hodnocení

7x

Tak to shrňme. Fenečce jsou tři měsíce. Tedy 12 týdnů. Chovatel Vám ji těžko prodal dříve, než v sedmi týdnech. Takže jste jí měla doma maximálně pět neděl. To jste opravdu před 5 týdny nevěděla, jaký je Váš zdravotní stav? Opravdu se to za tak krátkou dobu zhoršilo natolik, že se o fenku nedokážete postarat? Jeden den ji prodáte a po 24 hodinách si všechno rozmyslíte?
Moc si přeju, aby její noví majitelé byli zodpovědnější, než Vy... doufám, že u nich zůstane. Na jejich místě bych Vás hnal dubovou holí!

hodnocení

4x

@bressy - existuje nejaka pravni moznost jak mohu zadat o navraceni sve 3mes.fenečky kterou jsem z težkym srdcem vcera prodala
Bohužel neexistuje. Museli byste mít v kupní smlouvě ujednánu

NOZ § 2135 Výhrada zpětné koupě

(1) Z ujednání o výhradě zpětné koupě vzniká kupujícímu povinnost převést na požádání věc prodávajícímu za úplatu zpět. Kupující vrátí prodávajícímu věc v nezhoršeném stavu a prodávající vrátí kupujícímu kupní cenu; tím jsou vyrovnány i užitky z peněz a plody z věci snad vytěžené.

což asi nemáte.

belicka
hodnocení

3x

Souhlasím s předešlými odpověďmi a doporučím, aby se Vám nestýskalo, podívejte se na internet a poskytněte domov týrané, osamocené nebo nalezené kočičce. Je to skoro stejné, jako pejsek, zvykne si Vás a ta chytřejší bude i poslouchat. Naučí se. Kočička dá mnohem méně práce, když Vám nebude dobře, tak nevyžaduje procházky venku, je mazlivá, večer si k Vám přijde lehnout k televizi, neplatí se za ní poplatky obci a i velikost porcí je menší, než u pejska /pokud jste neměla pejska menšího, než je kočka.

Podívejte se na internetu na útulek pro kočky v okolí svého bydliště, kočky k adopci apod..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]