Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kameny v močovém měchýři psa

Od: bimbam® odpovědí: 4 změna:

Náhodně, při jiném zdravotním problému, byly u psa objeveny kameny v močovém měchýři. Dostala jsem na výběr - nedělat nic a riskovat, že se někdy kamínek pohne a ucpe vývod z močovodu. Pak je nutná okamžitá operace. Riziko - nepoznám problém rychle, neseženu zvěrolékaře dostatečně rychle. Druhá možnost - preventivní operace. Volím preventivní operaci. Vzhledem k jiným odeznívajícím zdravotním problémům psa to bude za 10 - 14 dní.

Zajímá mě, jestli má někdo z chovatelů s podobným zákrokem u svého psa zkušenost.

xx

Pravděpodobný důvod - pes málo pije. Pochází z cikánské osady, kde se naučil pít z louží. Přestože má doma misku s vodou neustále plnou, většinou ji míjí, počká si na venčení a venku hledá louže a sníh.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Zkušenost naštěstí nemám, ale volil bych stejně, tj. operaci hned. Držím palce.

ben®
hodnocení

4x

Dobrý den, volil bych operaci již nyní, ale až pokud by mě veterinář ubezpečil, že pejsek vydrží anestezii, resp. že má dost silné srdce. Jinak se připravte na to, že až se pejsek z anestezie bude probírat, tak je to pro jeho majitele dost stresující pohled - bude se motat, padat, pomočí se, pozvrací a vykálí (je lepší, aby to udělal vše ještě na veterině a nikoliv až cestou nebo doma). Tak hodně štěstí a doufejte, že to dobře dopadne. Zdravím!

doplněno 06.03.19 08:33:

bimbam - já jsem to zažil s pejskem jen jednou a byl jsem z toho dost překvapený, protože to není hezký pohled. Je fakt, že veterinář mě na to upozornil a říkal, že je to normální stav, který odezní. No, vidím, že jste zkušená chovatelka a toto Vás nebude šokovat. Tak, ať to dobře dopadne.

hodnocení

2x

No já znám ještě třetí cestu - tchánův pes dostal na kameny dietu, která by to měla řešit

profizoo.cz/...

hodnocení

Děkuji za zájem a rady.

Promon - určitě budu doporučené granule konzultovat s veterinářkou.

Ben - pejsek má srdíčko zdravé a na to ostatní jsem připravená, dobře to znám. Pejsek je v mém životě pátý v pořadí, takže těch probírání už jsem s nimi prožila pěknou řádku. Zuby, kastrace, dráty v noze...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]