Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dietní krmivo pro kastrovaného kocoura

Od: delina® odpovědí: 4 změna:

Mám britského modrého kocoura, stáří 5 let. Kastrovaný. Vážil 6,8 kg. Při očkování veterinář řekl, že mu máme dávat krmivo, aby zhubl. Je od mala na Hills granulích. Vyměnili jsme tedy Hils adult kuřecí za Hills metabolic granule. Kocour je baští, to by nebyl problém, ale sní jich dleko více do množství, co minulého krmiva. Nové krmivo je dražší než minulé. Kocour sice zhubl o 20 dg za 2 měsíce, ale peněženka to pocítila. Říkám si, jestli nejde o marketinkový tah, / je dražší a více ho sežere/, ale spotřebitel si myslí, že dělá to nejlepší. Myslíte, že by bylo možné třeba druh granulí střídat?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

0x

Krmíte ho špatně. Ani dietních granulí nemá mít neomezené množství, ale má jich dostávat tolik, kolik odpovídá jeho ideální váze. Tedy odvážíte na den 50g a víc ani nic jiného nedostaneš, ať děláš co děláš. To pak moc draze to krmení nevychází což? Asi tak 250Kč za granule na měsíc. I kdybyste krmila dvojnásobkem, nakrmíte kocoura za 500Kč měsíčně, to vám snad díru do peněženky neudělá. Tedy předpokládám, že umíte nakupovat velká balení v e-shopech a nechodíte pro 2kg pytlíčky do předraženého Pet center. Já krmím Brit Care Cat Daisy I´ve to control my Weight.

hodnocení

Krmím dle návodu, cca 60 na 24 hod. A on ani víc nechce. jen má dny, kdy je žravější. Poznám to i na hovínkách, má větší odpad, takže je tam více vlákniny.Měsíčně je to kolem 400,- Kč, samozřejmě nakupuju větší balení, i když jsem upustila od 10 kg, protože se mi v minulosti stalo, že kočka musela najet na dietu a zbytek maxibalení jsem si pak mohla naložit. Kupuji 5kg. ale ono to o moc méně nevyjde.

pb®

5kg balení tohoto krmiva se nevyrábí, jen 1,5, 4 a 8kg. I při menším balení a dávce 60g na den to vychází měsíčně na 360Kč. Opravdu je to tak neúnosná cena?

hodnocení

Ale není to neúnosné, jen přemýšlím, zda to není marketinkový tah, aby se víc kupovalo. Samozřejmě, že mu koupím, co je třeba, i když ze starobní penze to také není jednoduché.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]