Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stěně modré oko

Od: alin odpovědí: 4 změna:

Mám možnost zakoupit stěně jezevčíka tygrovaného. Otec s PP matka bez. Jediné co mi trochu nesedí je že stěně má jedno oko modré. Je to přednost nebo naopak hendikept? Standart to jistě nebude nebo se mylím?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

6x

Takže jezevčík trpasličí tygrované zabarvení? Myslím, že se hovoří o depigmentaci oka a nemělo by to vadit. Tady je i uchovněná fena, tedy to nevadí. Spíš je to rarita. M.

genomia.cz/...

doplněno 02.03.19 06:37:

Tygrování je vlastně forma zředění základní barvy, kdy jsou na srsti vid itelné nepravidelné šedé ne bo béžové skvrny. Tygrování způs obuje mutace v merle gen u; mutace s e vyskytuje u mnoha psích plemen (např u kólií, šeltií, border kólií, australských sheperdů, welsh corgi aj.). Merle mutace neovlivňuje pouze barvu srsti, ale mění také barvu očí, nosu a polštářků tlapek. Jedinci nesoucí merle mutaci mívají často černé oko změněné na světlé až modré.

V souvisloti s merle mutací dochází často k defektům zraku a sluchu. Více informací najdete v samostatném článku věnovaném merle.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, jestli to má být domácí mazlíček, tak to vadit nemůže - navíc, můžete tvrdit, že matka byla plemeno husky, u kterého je to standard . Půjde jen o jinou pigmentaci oka, což je i u některých lidí, ale jiný problém tam nebude. Zdravím!

hodnocení

0x

Je to jasná modrá barva,nikoli oliv zakalená modrá, která je znakem slepoty?

Nestačila jsem to doplnit. Jezevcik může mít zabarveni red merle. pravdepodobne se tedy jedna o merle eyes v genech.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]