Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Starý pejsek

Od: velkalibuse odpovědí: 4 změna:
Prosím, poraďte máme boloňského psíka 15 let, poslední dobou je velmi neklidný, jíst mu chutná,ale dokáže od půlnoci do čtyř hodin neustále chodit,dali jsme mu tablety na rostlinné bázi na uklidnění,ale nic nepomáhá,jsme vyčerpáni my i pejsek,

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, možná to je (počátek) demence - takto neustále chodil i můj pejsek v tomto věku, dostal se do nějaké skuliny mezi nábytkem a už neuměl vycouvat (tak jsem ho musel vytáhnout). Ovšem, můj pejsek s tím začal až po druhé mozkové příhodě. Zdravím!

hodnocení

2x

Může ho něco při ležení bolet, takže ležet nevydrží a raději chodí. Lehne a spí až se unaví.

hodnocení

2x

A unaví se a nespí hodně přes den? Je to v postatě shodné, jako u lidí. Jinak může jít o nějaký závažnější zdravotní problém. Poraďte se s veterinářem, vyšetří jej a případně dá silnější uklidňující prostředky, nebo i něco na spaní.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Někdy pomůže, když se dá pejskovi hodně měkká a vysoká podložka. V tomto věku ho můžou "tlačit" vlastní kosti a ležení má bolestivé. Taky může mít větry či problémy trávicí. Zkuste vypozorovat. Onemocnění vyloučí veterinář. Ale to víte, věk 15 let už s sebou nese určité problémy... Ida

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]