Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slepice mají špatné nohy

Od: babajaga® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

máme jen 2 slepičky, je jim něco přes rok. Obě se dost těžce pohybují, mají na nohou nějaké bradavice či praskliny. Zvláště jedna, druhá je lepší. U té první mi připadá, jako by měla na některých místech jen živé maso /ty růžové plošky/. Zajímalo by mě, jak to léčit. Vím, pokud to nepůjde, bude ještě dobrá polévka, ale slípky jsou jinak veselé, dobře žerou, mají pěkné jasně červené hřebínky, jsou bohatě opeřené.

Druhá věc: na jaře bych chtěla ještě 2 - 3 kuřičky přikoupit. Zajímalo by mě, jestli toto není přenosné a nakažlivé. Pokud by to byly bradavice, ty jsou prý přenosné. Jde mi o to, aby to nedostaly ty nové.

Slepice máme vlastně celý život a nikdy jsem podobně zmrzačené nohy u drůbeže neviděla. Jen občas slepice trpívaly "vápenkou", ale to nebylo zdaleka tak velký problém, jako máme teď.

Pokud máte někdo zkušenosti, prosím, poraďte. Předem děkuji - Jaga.

Slepice mají špatné nohy
Slepice mají špatné nohy #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Na 99 % je to vápenka.

Rady najdete třeba tady: chovzvirat.cz/...

Když máte jen 2 slepičky, tak asi stačí namáčet do oleje. Ale nové bych k nim nekupovala.

ptacisvrab
hodnocení

2x

Mohl by to být ptačí svrab v pokročilém stádiu. Jako u člověka zákožka.

Změkčit a odstranit tvrdou krustu a nanášet antiparizitání léčivo. Viz postup opakovat za 14 dní.

Nové slípky až po řádné dezinfekci všeho v kurníku.

nutrimix.cz/...

lidus*
hodnocení

1x

Jmenuje se to vápenka a způsobuje ji parazit. Máme výbornou zkušenost s jedlým olejem, naše slepice než vlezou do kurníku musí projít plechem s olejem a než vlezou do místnosti kde mají řady, tak mají druhý plech. Původně nám radili stříkat Kil Bill )tak nějak se to jmenuje) ale olej je super. PŘENOSNÉ TO JE, JE TO PARAZIT. Píšete, že vápenku znáte, podle mě to není nic jiného, jen zanedbané.

72mona3*
hodnocení

0x

Zkuste mrknout sem, jsou zde popsány možné příčiny. M.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]