Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Axolotl mexický

Od: kenyvladka odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, slyšela jsem, že je zakázaný prodej Axolotl mexického. Ale koukala jsem, že se dá někde sehnat.

Tak nevím co je na tom pravdy

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

0x

Kde jste to slyšela? Z dostupných informací jsem pochopila, že je ohrožený, ale v přírodě. Jinak je ale běžně dostupný, doporučovaný jako zajímavost a "příšerka". Vím, že i kolegyně ho chtěla, ale není vhodný do akvária k rybičkám, tak z toho nakonec sešlo. M.

honza7654*
hodnocení

0x

Jen pro zajímavost:

Mimojiné tam říkají, že v Mexiku je 17 druhů axelotlů a 16 z nich je v přírodě v různém stádiu ohrožení.

Nicméně prodej a chov klasického rybicky.net/... rozhodně zakázán není. ikdyž jsou v přírodě chránění. Je to hoax ze kterým se setkávám už po několikáté.

Nedává to ani smyl. Je-li v přírodě populace něčeho ohrožena, tak přeci nebudu zakazovat chov v soukromých chovech, pokud tedy to zvíře je běžně chovatelné (tj, zvíře má podmínky a chovem netrpí) a obchodovaná zvířata nepochází z odchytu v přírodě. Naopak většina u nás zakázaných rostin a živočichů jsou invazivní druhy, které ohroženy nejsou. Ale u kterých je riziko, že se uchytí v naší přírodě a vytlačí stávající druhy.

lenka111
hodnocení

0x
Zdravím,není omezení prodej ale zakázal/zpřísnil se dovoz a chovný podmínky,proto většina zverimexu odstupuje od prodeje těchto úžasných tvorečků (jedině dobře),ale od chovatele není problém sehnat :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]