Fotka není moc kvalitní. Tipnul bych okruzak. Nejprve se ho budete snažit stůj co stůj zbavit a za pár měsíců či let ho budete chtít zpět. Pokud bude mít v akváriu málo jídla nebude se moc množit. Pokud najde hodně řas a zbytků jídla bude ho plno. V podstatě vyplňuje místo na světě a dělá službu čistému akváriu.
jardaxj
Zkusím lepší foto ale víc mobil neumí. Ta ulita vypadá jako miniaturní okružak. Já mám ale strach,aby to nebyl nějakej druh co měl kdysi kámoš a milión miniaturních šneků mu zamořilo akvárko. Přinesl jsem ho asi s vodou. Mám povrchovou studánku pH 6,5 Gh 3 Kh1 Absolutně měkká voda, pramení to z lesa. Ale v létě jsou tam žáby a lítají z toho ty malý štiplavý mušky.
Takže Okružák nebo Kružník (ten je menší). Nejsou to škůdci, jen se přiživují na odpadu od ryb a z rostlin. Většinou si je přineseme (jako vajíčka) s rostlinami. Já si je takhle donesla s hnědovkou. Ale nevadí mi (největší má tak 2 mm maximálně). M.
Ty jsem měla také když bylo akvárium nové a bylo jich tam hrozně moc, pak zmizely a teď jsem dlouho neviděla ani jednoho. Dostává se do akvária s rostlinami.
jardax
No právě aby se nepremnozili.Ja spíš furt pátrám jesli se tam dostali s vodou nebo s mrazenejma koretrama,nebo sušený dafnie. Jinak hlavní furt mám tetramin a tetrarubin.
Myslím, že až se akvárium zaběhne, tak zmizí. V nově založených akváriích není úplná rovnováha. Když se o to budeš dobře starat, určitě se nestane, že by jich tam bylo milion a zamořili by celé akvárium.
Zbytečně se děsíš. I kdyby ti na krásně zamořily akvarko. Koupíš jednu nebo dvě surmovky ( šnekožrouty) a máš pokoj. Surmovky je vyžerou, zalezou do písku a objeví se dvakrát do roka "na kontrolu "
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.