Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Miniaturní šnek

Od: jardax odpovědí: 7 změna:
Prosím objevil se mi v nové založené nádrži miniaturní šnek. Už jsem vyndal třetí kus. Co je to za druh a je ho potřeba důsledně likvidovat?
Miniaturní šnek

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Fotka není moc kvalitní. Tipnul bych okruzak. Nejprve se ho budete snažit stůj co stůj zbavit a za pár měsíců či let ho budete chtít zpět. :-D
Pokud bude mít v akváriu málo jídla nebude se moc množit. Pokud najde hodně řas a zbytků jídla bude ho plno. V podstatě vyplňuje místo na světě a dělá službu čistému akváriu.
jardaxj
hodnocení

Zkusím lepší foto ale víc mobil neumí. Ta ulita vypadá jako miniaturní okružak. Já mám ale strach,aby to nebyl nějakej druh co měl kdysi kámoš a milión miniaturních šneků mu zamořilo akvárko. Přinesl jsem ho asi s vodou. Mám povrchovou studánku pH 6,5 Gh 3 Kh1 Absolutně měkká voda, pramení to z lesa. Ale v létě jsou tam žáby a lítají z toho ty malý štiplavý mušky.
Miniaturní šnek #2

72mona3*
hodnocení

2x

Takže Okružák nebo Kružník (ten je menší). Nejsou to škůdci, jen se přiživují na odpadu od ryb a z rostlin. Většinou si je přineseme (jako vajíčka) s rostlinami. Já si je takhle donesla s hnědovkou. Ale nevadí mi (největší má tak 2 mm maximálně). M.

rybicky.net/...

hodnocení

0x

Ty jsem měla také když bylo akvárium nové a bylo jich tam hrozně moc, pak zmizely a teď jsem dlouho neviděla ani jednoho. Dostává se do akvária s rostlinami.

jardax
hodnocení

No právě aby se nepremnozili.Ja spíš furt pátrám jesli se tam dostali s vodou nebo s mrazenejma koretrama,nebo sušený dafnie. Jinak hlavní furt mám tetramin a tetrarubin.

Myslím, že až se akvárium zaběhne, tak zmizí. V nově založených akváriích není úplná rovnováha. Když se o to budeš dobře starat, určitě se nestane, že by jich tam bylo milion a zamořili by celé akvárium.

Zbytečně se děsíš. I kdyby ti na krásně zamořily akvarko. Koupíš jednu nebo dvě surmovky ( šnekožrouty) a máš pokoj. Surmovky je vyžerou, zalezou do písku a objeví se dvakrát do roka "na kontrolu " :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]