Nejste přihlášen/a.
Dá se nějakou cestou odnaučit sousedovic psa, aby nekadil na našem pozemku před domem, ale aby kadil na svém pozemku? Existuje nějaký chemický dopuzující prostředek na psy?
No, já si myslím, že je to hlavně problém vašeho souseda. Pokud se jedná o štěně, odnaučit se to dá. Jinak, jak se říká, starého psa novým kouskům nenaučíš... Pes je mimo oplocený pozemek bez majitele? Tam bych spíš hledal řešení... Postřik je na nic.
doplněno 27.04.09 12:42:STOP-PES je na nic, mám vyzkoušeno...
Ano existuje - něco jsem našla a jistě by toho bylo i více. Ale domnívám se, že byste měl něco vymyslet na majitele psa. :D On by měl především zabránit tomu, aby jeho pes nekálil na Vašem pozemku. Je to porušování dobrých sousedských vztahů. A když už, tak alespoň by to po svém pejsánkovi měl neprodleně uklidit. Takže spíš domluvte jemu - je to jenom na něm. A pokud to nefunguje a nechcete si třeba na něho stěžovat - zkuste toto:
17.Poraďte mi, prosím, jestli existuje nějaký přípravek odpuzující ze záhonu kočky?
V široké síti drogerií a prodejen se zahrádkářskými potřebami jsou nabízeny různé prostředky, které svým zápachem odpuzují domácí zvířectvo resp. kočky a psi ze záhonů a políček. Velmi rozšířený a účinný je například repelent firmy Agro Bio Opava pod označením STOP-PES. Tento přípravek je možné zakoupit buďto jako ekologický rozprašovač nebo v podobě granulí.
Tak to máme opravdu jednotný názor na věc!
Beztak je to chytrý a čistotný pes. Na své zahrádce se přece nevykaká , tak půjde vedle, k vám. Je potřeba dát řeč se sousedy. Nejdříve hezky a pak přitvrdit. My všichni, kteří to řešíme sáčky, aby lidi a hlavně děti v tom na sídlišti nešlapali, máme techniku sběru vypracovanou. Tak ať váš soused taky chodí sbírat. Chtěl psa, tak ať si ho má se vším všudy
To se tady u nás na dědině řešilo, snad všechno z toho co tu je nepomohlo. Až se jeden ze sousedů naštval a dvakrát psovi našil diabolkou ze vzduchovky když chtěl zrovna... Kupodivu zabralo to. Pes se jejich pozemku obloukem vyhýbá. Zní to brutálně a ani bych to nedoporučoval, ale zabralo to. :D
Spíš by to chtělo střelit páníčka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.