Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočka nechává krvavé kapky

Od: lucie* odpovědí: 5 změna:

...nacházím občas po bytě světlé krvavé kapky a tipuju to na kočku.Je veselá,mazlivá,nic neobvyklého neprojevuje,jen si častěji olizuje zadek a okolí.Také kocour jí tam často olizuje,tak tipuju,že problém je tam...ale vůbec netuším o co by mohlo jít.

Kočka je kastrovaná už několik let a strašně plachá(chytit se dá jen ode mě a to jen někdy)proto se první ptám o co by mohlo jít a veterinu nechávám na později,byl by to pro ní šok.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

4x

Kdyby nebyla kastrovaná, bála bych se pyometry. Pokud je kastrovaná ovariohysterektomií pak to nehrozí, i když jsou umělci, co kočce dělohu ponechají. Pak možná močové kameny, ty mohou odřít močovou trubici. Známý měl kočku s epilepsií a ta opravdu jakmile byla v jejím životě nějaká změna, tak dostala záchvat. Ovšem občas na veterinu musela a řešilo se to tak, že ještě doma dostala Sedalin a mírně zfetovaná pak jela na veterinu. Asi bych to moc neodkládala, přeci jen krvácení pokud to není jen z nějakého škrábance není jen tak a buď tedy zemře na šok z veterináře, nebo na nějakou nemoc. Co pozvat veterináře domů, jsou i takoví co jezdí po domácnostech.

hodnocení

3x

To ti ta kočka řekla, že návštěva veteriny by pro ni byl šok? Já bych spíše hádal, že by jí návštěva lékaře mohla pomoct.

Z kapky krve na zemi nejde zjistit nic. Buď musíš kočku sama prohlédnout, nebo požádat veterináře o návštěvu u tebe doma (pokud to bude ochoten udělat), nebo kočku chytíš, dáš do boxu a pojedeš k veterináři.

Ten až ji prohlédne, tak může určit co je příčina kapek krve a jak to bude léčit.

staszi*
hodnocení

2x
Kočka může mít nejspíš zánět močových cest, také písek v močové trubici může se jí u toho udělat rozsáhlý problém s ledvinami . Nečekejte a vemte ji na veterinu.

hodnocení

2x

Pred nedavnem jsem mela to same,taky kapky svetle krve na podlaze, nato jsem byla u veta pro tabletky tak jsem se ptala,doma jsem kocce zkontrolovala zadek a bylo to od ni ,vet mi rekl ze asi sezrala nejakeho ptacka a nejaka kosticka ji mohla poranit zadek.Za par dni vse v poradku.Tot moje zkusenost.

hodnocení

0x

Možná hloupá reakce, ale odčervujete ji?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]