Ahoj, mám doma 6 měsíčního křížence belgického ovčáka je z útulku, mám ho od jeho 2,5 měsíce, dva týdny před tím byl v dočasné péči u slečny co je na mateřské, takže pořád s ním v kontaktu, doma jsme trénovali samotu, byl po chvilkách sám a všechno bylo v pořádku, jednou jsem si odskočila do obchodu a ani ne po hodině se vrátila a "vybouchl" mi byt, okousal a zničil co mohl, na dveřích si vylámal první zoubky, zkusila jsem to ještě jednou a výsledek byl stejný, pořídila jsem mu klec na obří plemena, ze začátku bylo vše v pořádku, byl v ní hodný, ale čím je starší tím je to horší, do klece nechce, utíká z ní, štěká, kňučí, slintá, posouvá jí, strhává záclony, protáhne do ní co může a to zničí, doma je sám max 5 hodin, zkusila jsem ho tu po chvilkách nechávat od znova, výsledek stejný. Ničí věci když je v kleci a ničí je i když v ní není, když jsem doma je neskutečně hodný, jakmile se zavřu třeba do koupelny tak kňučí, je na hrozně závislý, zkusila jsem produkt od Alavisu na zklidnění a žádný výsledek, naštěstí sousedi nic neslyší ale půjdu dělat noční a to bude horší. Poradí mi prosím někdo co s ním dělat aby se uklidnil a uvědomil si že se nic neděje, že se vrátím? Aby na mě přestal být tak upnutý, a vydržel doma sám? Jde za mnou fakt všude i když jdu dva kroky k lince, tak ho mám za sebou. Na cvičák jsme se bohužel neměli zatím jak dostávat, na ten budeme chodit od jara, ale je poslušný, až na to kdy má být sám. Mockrát děkuji za odpověď budu za ni vážně vděčná!
Kdo rozumný si nacpe takové plemeno do bytu? Chudák pes. Panička půjde na noční,pes celou noc doma,ráno honem vyvenčit aby panička se vyspala na další. Před směnou narychlo vyvenčit a do dalšího rána se pes bude opět doma sám nudit. Toto plemeno není do bytu! Pracovní pes musí!´"pracovat" ne čekat na pána a nudit se. Jak se mu moc věnujete když chodíte na směny...i pes musí musí mít svůj režim. Nechápu vás lidi že neuvažujete logicky a pořídíte si psa jako doplněk. Takový pes patří do baráku,do přírody,ven aby hlídal a ne spal v kleci. Chudák...s vámi do klece...klec je na převážení a ne na to aby tam trávil čas než někdo dojde z práce...chudák. jestli ho máte ráda dejte ho někomu do baráku nebo tomu kdo je doma a bude s ním jezdit na kole ap.
Asi se na mě budete hněvat, ale já si myslím, že toto je neřešitelné. Stres z osamělosti je tak hluboký, že nemáte šanci ho zvládnout. Pokuste se najít někoho, kdo je doma a psa si vezme. Jste velicí chudáci oba. I vy i pes.
Belgičana kříženého s němcem jsem měl. Bral jsem ho v jeho šesti letech. Rozsekal,co mohl,pokud byl sám. Nakonec jsem ho bral na dlouhé procházky,denně jsme běhali 15km. Úžasný pes,musel jsem ho uspat po neléčitelném úrazu v jeho šestnácti letech. . Prostě potřebuje denně hodně,moc pohybu. Musíte se mu věnovat,náročný na čas...
karolina*
Věnuju se mu co to jen jde, ale i po unavení štěká a ničí všechno okolo sebe, ať je unavený jak chce. No jeho maminka je belgičák s německým a táta se ani neví.
Ještě by to chtělo zmínit, jak moc se mu věnujete. Belgičan je pracovní plemeno. Velmi aktivní. A pokud jeho energii nevybijete aktivitou, vypadá to potom jako u vás. U nás ve vsi mají Belgičana, každý den musí vyrážet na kole (nevim kolik kilometrů) a je to pořád málo. M.
karolina*
Věnuju mu všechen volný čas co mám, vím že je to velmi aktivní plemeno, každý den vyrážíme na dlouhé procházky, hrajeme si i doma. Když tu s ním zůstanu tak spí ale jakmile odejdu, nespí i když je unavený, štěká a ničí věci.
Opravdu se nezlobte, ale u některých činů by měla být jasná trestní odpovědnost.
Vzít si Belgického ovčáka (nebo křížence), který v dospělosti váží cca 20-30kg a je velmi náročný na pohyb a hýří aktivitou...do bytu, to je šílenství. To přece není čivava!
To se ani z toho útulku nikdo neptá, kam ten pes jde? To by přece měla být jejich povinnost..a Vám to měli zatrhnout hned z zárodku.
berger*
Jen poznámka - pokud se zastaví na třiceti kilech,tak to bude ještě štěstí. Ten můj to měl,když jsem ho bral ve stavu totální zuboženosti. V plné síle to bylo padesát kilo,trochu hovádko... Samozřejmě barák,dvůr.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.