Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Noční čůrání u psa

Od: beny* odpovědí: 11 změna:

Máme bígla 6 měsíců. Zvládá už čůrat venku, jen v noci chodí stéle na podložku alespoň jedenkrát. Myslíte, že má na to ještě nárok?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

4x

Já s tím svým chodila ven ještě před ulehnutím. Takže klidně před půlnocí a do rána už v pohodě.

Ale opravdu na něj nechvátejte, i tak je moc šikovný ;) M.

beny*
hodnocení

Je šikovný, jak bíglíky hodně lidí odsuzuje, tak u nás zatím dobré. Takže s čůráním budeme trpěliví. ;)

hodnocení

3x

Pěkný den,

ano,nárok na to má. Zhruba do jednoho roku by se to mělo upravit. Zatím je ještě mladý a není schopen tak dlouho vydržet. Naše fenka takhle chodila v noci na záchod do 8 měsíců.

doplněno 09.02.19 14:28:

Na okolí se vykašlete. Každý pes je zaprvé a za druhé zhruba do roka roste a vyvíjí se mu svěrače,které prostě v době vývinu ještě neumí plně ovládnout. Jak už jsem psala,naše fenka takto v noci chodila na hadru ještě v 8 měsících. Pak to samo zmizelo a teď už čůrá jen venku. Jinak já s ní do 6 měsíců chodila ven každé dvě hodiny(akorát v noci ne,to chodila na tu hadru). Mohla jsem si to dovolit,jelikož jsem v inv.důchodě a nepracuji. Pokud Vám nečůrá všude po bytě a chodí na vymezené místo,tak si s tím nemusíte lámat hlavu. Jak dospěje,tak už vydrží i přes noc a ráno si Vás vzbudí.

doplněno 09.02.19 14:30:

chtěla jsem napsat,že každý pes je zaprvé jiný(to slůvko jiný mi vypadlo)

beny*
hodnocení

Děkuji za odpověď, v okolí mě všichni říkali, že už by neměl. Po kolika hodinách venčíte takto staré štěně?

hodnocení

0x

S Dorkou, celý její život chodím po televiz :na rychlý crb" jen před dům. A pak hned po probuzení ráno také tak. Venčit procházkou až tak pře 9. Naučika jsem jí to už jako odrostlé štěně. Ale půlroční pes má ještě nárok. ;) Je to pes? Už zvedá nožku?

Pes, když zvedá nožku, je pohlavně dospělý.;) Ale o opožděnosti bych nepřemýšlela. Je to jako u lidských batolat, které mají bohatou slovní zásobu, dobrou pohybovou koordinaci a přesto spojení mozek-svěrače, nefunguje. Chce to klid a pokud pes nečurá po bytě nebo nedejbože neznačkuje, není to problém. Chce to trpělivost. Naučí se udržet.

beny*
hodnocení

Ano už zvedá nožku cca měsíc? Je pravda, že každý týden vidím posun zase dopředu. Asi opravdu na něj klademe nároky. Jen prostě podle ostatních jsme se zdáli opozdeneji vůči ostatním psům.

hodnocení

0x
Naše fena jorkširka má 21 měsíců, krásně vydržela celou noc zhruba něco po půl roce a teď si usmyslela, že bude čůrat i v noci. Vzbudí se, začne prelézat sem a tam, tak jdeme ven, kde se vyčura. A to s ní chodím ještě před půlnocí a dnes jsme šli už ve tři. A to někdy jdeme i dvakrát za noc. Někdy si dá dvě noci pohov a pak to zase začne.
beny*
hodnocení

No a nebudete mít jorkšírku nachalzenou, když Vám tak začala více čůrat?
Je to možné, že se nachladila, když byly ty haldy sněhu. Dnes jsem jí řekl, že v noci nikam nejdu, dal jsem jí na zem plenku a spala až do půl desáté :) Naposled jsme byli o půl jedenácté večer. Ten váš se taky polepší, i když se někdy podaří, v 6-8 měsíci to bude daleko lepší.

lidus*
hodnocení

0x

Stejné jako u malých dětí, ten už čůrá na nočník a ten má ještě plenky a podle tabulek je tedy zaostalý. Vůbec to neřešte, podle psů co jsem měla bych mohla napsat, že je to špatně, ti naši to nedělali ale to neznamená, že ten váš je zaostalý, je prostě jiný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]