Zdravím, 1 Paví očko(samice) má hrb. Jako mládě vypadala jako S a teď se srovnala a má jen hrb a je březí, ale myslim, že už strašně dlouho, už je to pár měsíců. Mláďata (samice) mají na konci těla u ocasu křivku. Fotku zatím nemám, přidám ji až zítra(v sobotu). Prosím, řekněte mi, jestli to má ze zranění v mládí nebo je to nemoc nebo... já nevim! Díky předem
Dobrý den. Možností může být několik. 1) Nedostatečná/jednotvárná strava. Určitě je jedno, jaká ryba je na obalu pixly. Ale chce to krmit taky něčím jiným než umělým krmivem. Žádné umělé totiž neobsáhne vše co ryby potřebují. Je toho celá paleta čím se dá krmit. Jen si dejte pozor na nítěnky. Mražené jsou opravdu sajrajt a živé potrebujou trochu speciální zacházení aby s nima bylo bezpečné krmit. Ale artemií, koretrou či komáří larvou svým rybám dost přilepšite. 2) Je možné že se rybám křiví páteř po několika generacích ve stejných podmínkách a omezeném genetickém základu. 3) Ryby se můžou zkřivit také z celkově nevhodných podmínek pro chov. 4) Při začervení ryb taky k tomuto může dojít. Takže těžko říct. Ale začal bych od té stravy. To se mi zdá nejpravděpodobnější. PS: Ancistrus je všežravec a mrchožrout, tak z něj nedělejte vegetariána. Taky si jistě rád dá mražené nebo živé krmivo nebo kus tresky (například) rozmixované se špenátem nebo kopřivou. .
Křivení páteře je u samic pavích oček docela rozšířené. Prý. U těch mých kdysi dávno jsem to měla asi dvakrát. Kdesi jsem četla, že to může být vyčerpáním po stálém rození či velkém porodu. Jestli je to fakt, to netuším. Jo a stravou. Pravdou je, že dlouho mi nežily. M.
doplněno 08.02.19 20:40:
Čím krmíte?
niki121
Vločkami, malými kuličkami pro Bettu(paní ve zverimexu říkala, že je jedno, která ryba je na obalu), malými tyčinkami, většími kuličkami, antistresákům dávám zelené placky obsahující spirulinu, jako prázdninové krmivo používám takové černé tablety. Dnes přidám fotku všeho jídla, ale teď nemůžu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.