Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poradí s identifikaci larviček v pomeranči

Od: harrrry odpovědí: 9 změna:

Dobrý den. Dnes jsem po rozkrojení pomeranče z TESCa nalezl tyto malé larvičky. vypadají trochu podobně jako Ryběnky... neprojevují známky života. Zajímalo by mne, co je to za hmyz.

Poradí s identifikaci larviček v pomeranči
Poradí s identifikaci larviček v pomeranči #2
Poradí s identifikaci larviček v pomeranči #3

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Být Tebou tak jim to odnesu zpět, zrovna včera jsem jim vrátila jahody kdy v malémm balení bylo 6 shnilých

pavelka*
Pro jahody v zimě,to snad uměla jen Maruška.
„Dobrý den, dobří muži, mohu se na chvilku u vás ohřát?“ Leden jí odpověděl: „Můžeš, ale co v takové zimě děláš v lese sama?“ „Jdu sbírat jahody,“ odpověděla smutně Maruška. „Teď?“ podivil se Leden. „Musím, nepřinesu-li domů jahody, sestra s macechou mě zabijí.“
Leden přistoupil k červnu, něco mu pošeptal a podal mu žezlo. Vatra se rozhořela a Červen se ujal vlády. Všechno začalo nejdříve kvést a potom zrát. Najednou před Maruškou začaly růst velké jahody. Ta neváhala ani chvilku a začala je trhat. Poté poděkovala a běžela domů.

hodnocení

1x

P/ořád to říkám - ptejte se odborníků :) Když jim pošlete fotky, třeba odpoví.

entu.cas.cz/...

lidus*
hodnocení

1x

Co to je netuším ale vím jistě, že by to šlo do odpadků. Vracet bych to nešla, projela bych víc jak získala. Jablka a jiné ovoce s vlastního sadu v pohodě sním ale exotiku nikdy.

hodnocení

0x

Mno... a že byly všechny právě jen na povrchu řezu a přesto se Vám ani jednu nepodařilo překrojit... ;)

Ach, ty prázdniny...

harrrry
hodnocení

ne, ...nebyly na povrchu...vytahal jsem je z té dutinky pinzetou a naskládal na rovinu řezu, abych je mohl alespoň trochu obstojně vyfotit...? /opravdu se začínám některých lidí bát, nebo spíš jejich logiky.../

hodnocení

0x

Na jednu stranu všichni vyvádí kvůli pesticidům a na druhou stranu když najdou v ovoci červíka, tak hned letí vracet do obchodu. Jako děti jsme trhali jablka u dědy na zahradě, polovina byla červivá a červíka jsme buď vykrojili, nebo jsme o něm ani nevěděli a snědli ho. Červík přizpůsobený na vyjídání ovoce nemá v trávicí soustavě nejmenší šanci, takže Vám nic nehrozí.

Snažil jsem se najít, co to je, ale ke škůdcům pomerančů jsem našel jen druhy, co ožírají listí. Ale pár fotek těhle červíků pro změnu v mandarinkách jsem na internetu našel, bohužel bez odpovědi, takže nejste sám.

liska5

Něco tam sneslo vajíčka, vznikl červík a ten se nažral a zakuklil. Možná by stálo za to přiklopit ten pomeranč druhou půlkou a zavřít ho do větší sklenice a čekat, co se z toho vylíhne. Já něco podobného našla v banánu. Během té obšírné dopravy a skladování mohou kolem lítat nějaké potvůrky.

liska5

Jen jestli už nejsou mrtví po nějakém zásahu / plyn, postřik, teplotní změny/.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]