Nejste přihlášen/a.
Naše kočky jsou myšilovky. Teď jsme zjistili, že se nám pod dřevem v šopě objevili potkani. Můžeme dát jedovaté návnady na potkany do novodurových trubek,aby se k nim nedostala jiná zvířata. Jen máme obavy, že když kočka chytne už přiotráveného potkana,tak se otráví i ona.Poraďte, jak kulatně zlikvidovat potkany a ochránit kočky.
Jedy na hodavce znižují srážlivost krve, takže aby hlodavec chcípnul, nestačí mu jednorázová dávka, musí to jíst častěji. Pak vlastně umře na vnitřní krvácení. Stejně tak kočka, aby pošla, musela by takto otrávené hlodavce jíst pravidelně. Nevím, jestli vaše kočky potkany i jí, nebo je jen loví. Kočka, co si může kdykoliv nacpat pupek u neustále plné misky, loví většinou jen ze sportu a moc těch hlodavců nepozře. Pak je i menší riziko, že by se otrávila.
Zdravím.
POZOR! Pokud máte v šopě i myšky, tak se kočky otráví ! Stačilo mi v práci vidět, jak se válely v bolestech i několik dnů než umřely. A chlapi nebyli schopni jim pomoci.
Jo, mamina občas jezdí za bývalou kolegyní, tak mi líčila, že jí žádná kočka nevydrží. Vždy si vypiplá kotě a sotva odroste, buď se ztratí nebo ho najde mrtvé (i umírající). Veterinář jí u jednoho, co se snažila zachránit, potvrdil otravu. Tak se pídila v okolí a přímo její soused takhle likvidoval potkany, dlouhodobě. A nenadělá nic
Podle mě je to riziko prostě velké. M
Také už jsme několikrát takový případ řešily. Místo jedu nakrájím korkový šount na malé kousky, hodím na pánev se slaninou, nebo výpekem z masa, prostě něco voňavého. Studené dám do děr potkanům. dobře to žerou a když se napíjou tak jim korek nabobtná v žaludku a tím je to zabíje, že se nemůžou vyprázdnit. Chce to dávat opakovaně. Pořád lepší než jed. Zatím mi žádná kočka neuhynula. S jedem to není žádná legrace.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.