Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poprvé na veterině – na co se připravit?

Od: wehappyfew* odpovědí: 8 změna:

Zdravím,

v poslední době se mi nelíbí kocourovo chování. Začal být nevrlý, hrozná vtěrka, nad jídlem nějak často opovrhuje nosem, popř. potravu zvláštně hltá a dost mu zapáchá z tlamy (nekrmím ho marketovýma srajdama). Problém vidím v dutině ústní – stoličkách (nepozdávají se mi). Takže plánuji návštěvu veta. Jdu prvně, takže vůbec netuším, co a jak.

Zajímá mě, jak taková první návštěva probíhá, co čekat – musím se předem objednávat? Popř. stačí jen vejít do čekárny a vyčkat až na mne přijde řada, nebo snad něco nahlásit na recepci, předložit, vyplnit? První vet. vyšetření zahrnuje automaticky všechno (preventivka, vakcinace, odčervení, zavedení čipu, ostříhání drápů)? Nebo je třeba specifikovat? Kolik taková návštěva veterináře stojí (je možné platit i kartou)?

Děkuji za informaci.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

2x
Máte spoustu otázek :)
Záleží na typu veteriny u vás. Kliniky fungují jinak než obyčejné ordinace. Takže až tam přijdete, uvidíte.Můžete i předem zjistit na netu. Někteří veterináři provádí kompletní vyšetření (oči, uši, sliznice, prohmat bříška...) a také si to zaplatíte, jiní jen vyčkají na vaše požadavky. Co neodsouhlasíte, to neudělají. M.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, našel bych si veterináře na internetu (asi je lepší, když je blízko) a pročetl si jeho stránky (podmínky, ordinační hodiny, ceník apod.). Kočku bych tam nesl v přepravce, protože v čekárně mohou být i psi. Objednání není (nebylo) nutné. V ordinaci řeknete, že jste nový "pacient", doktor vystaví kartu (zaeviduje kočku a Vás), zvíře prohlédne (nahlásíte jeho zdr. problém) a snad určí diagnózu i způsob léčení, vyplní očkovací průkaz a kočku naočkuje povinnou vakcínou, zřejmě nabídne i čipování (někde je povinné). Já jsem platil vždy v hotovosti (jde o stokoruny, ale to záleží na zákroku či léčivu). Hlavně buďte v klidu a uklidňujte i kočku. Zdravím!

hodnocení

0x

To je přece závislé na tom, k jakému veterináři chodíte. Třeba tomu našemu většinou volám, dnes jsem třeba u něj byl dopoledne, má ordinaci doma v baráku, náš kočičák pajdal jako Peyrac - no prý pokousaná packa od některého jiného kocoura. Dostal prášky, já platil 180 Kč - karty nebere, nemá terminál.

Jinak při první prohlídce udělá vet asi to, co po něm budete chtít. Je to prostě služba...

tentato
hodnocení

0x

Nemocná zvířátka se neobjednávají. Pokud bude čekárna plná, tak se zeptáte, kdo je poslední. Objednává se až na výkon, tedy operace, kastrace atd.. Kocourka nesete do ordinace v přepravce a vyndaváte až po administrativních úkonech na pokyn veta. Nejdříve se zadávají potřebné nacionále do počítače.

Jméno majitele, adresa. Pan doktor se i zeptal, jestli jsme u něj někdy již byli.

Potom zvířátko. Pokud máte nějaký průkaz původu, tak rasa.

Jak se jmenuje, kolik mu je, kolik váží /zváží i na místě/,

kdy se odčervovalo, kastrování atd.

Potom s jakým problémem přicházíte.

Jak dlouho to pozorujete.

Stříhání drápků a čipování bych nechala na dobu, kdy bude kocourek zdravý. Měl by mít doma škrabadlo.

Jinak vše je dost drahé, jak vyšetření, tak úkony /rentgen, injekce, léky, možná Vám doporučí i vitamíny, nebo léčivou pastu, paštiku/.

Někde recepce je a někde není. Někde má vet sestru, ale zažila jsem, že i neměl a my jsme asistovali /přiměřeně/, zeptal se samozřejmě, komu nevadí krev a tak.

doplněno 02.02.19 21:40:

Pokud máte tušení o špatných zubech, tak je to docela možné. Zvláště, když divně hltá. Zuby asi budou bolet.

Možná, že veterinář zná nějaký hmat, jak otevřít tlamičku a podívat se dovnitř, kočky jsou dost divé, drápky, tesáčky, nedají se tak dobře vyšetřit, jako klidnější psi. Moji kočku držela sestra i pan doktor a měli co dělat, když chtěli píchnout druhou injekci.

Asi bude potřeba na opravu - vytržení uspat.

wehappyfew*
hodnocení

S tím počítám, že jej budou muset uspat. Agresivní, kousavý vůči cizím lidem není, ale má strach z mužů (zřejmě si v minulosti prošel týráním). Nechci, aby z návštěvy měl trauma, snad v ordinaci oba nerozpoutáme peklo na Zemi. :-D

wehappyfew*
hodnocení

Děkuji všem za osvětu. Webovky projíždím, ale všude jsou s bližším infem poněkud tajnůstkářští, neuvádí ceník úkonů, možnost platit bezkontaktně. Prd, prd, nic.

Průkaz původu nemáme, je to uliční směs, nalezenec z ulice, adoptovali jsme jej z druhé ruky, věk cca 2 roky. Jsem schopna uvolnit z rozpočtu 4.OOO Kč, tak zdali to bude stačit.

ben®

Veterinář léčí od zvířátek "papírových" až po nalezence neznámého původu, tak s tím si vůbec starosti nedělejte. 4.000,- Kč by mělo u normálního veterináře stačit bohatě.

tentato

Určitě běžte, náš dával dříve i složenku. Myslím, že dnes se dá platit hotovostně i bezhotovostně všude. Pouze ti malí, soukromí, viz třeba kdo ordinuje doma u sebe, tak lze platit pouze hotovostně a možná, že nebude problém platit i na účet.

Záleží, jakou bude mít zkušenost s platícími a neplatícími zákazníky.

Na prvotní vyšetření 4 000 budou stačit až až. U mě vyšetření pohmatem, dvě injekce, změření teploty v konečníku, zvážení kvůli množství léků, léčivá paštika a platila jsem něco přes 600 korun.

Vet udělá plán a seznámí Vás s léčbou. Pokud nebudete souhlasit, udělá pouze minimum. Nebude nutit, ale některý řekne, záleží na Vás, je to Vaše zvíře a jste za něj odpovědní.

Mnohdy se u veta cítíte lépe a pokecáte o zvířátkách více, než v ordinaci pro dospělé. Nebojte se.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]