Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škvarky do krmítka?

Od: sebor® odpovědí: 16 změna:

Zdravím vás, právě jsem vyškvařil sklenici sádla, mohl bych dát nadrcene škvarky do krmítka ptáčkům? Díky! Šebor

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Škvarky jim určitě nedávej, můžeš je tím zabít. Pro ptáky není vhodný vepřový tuk a už vůbec ne prepalovany nebo slaný.

72mona3*
hodnocení

3x

Vepřové (sádlo) prý není vhodné pro přikrmování. M.

72mona3*

V tom mém odkazu je vše podstatné napsáno. Když si nevím rady, cokoliv mě zajímá o ptácích, mrknu tam - Česká ornitologická společnost.

hodnocení

Díky za odkaz! S.

72mona3*
31.01.19 21:37

Není zač*klik*

hodnocení

1x

Když už, tak jste ptákům měl nakrájet kousek syrového (nesoleného) sádla - jestli nejíte škvarky, spíš oslovte majitele většího psa, tomu by se do krmení přidat mohly.

hodnocení

Vím, pruh syrového sádla je nejlepší. S.

liska5

Sýkorkám spíš hovězí lůj, než vepřové sádlo. Sýkorkám bych nic nedrtila. Mají ostré zobáčky. Napěchovala bych škvarky, jak jsou, do síťky nebo nějaké nádobky /plechovky, plast.misky /, kterou bych připevnila v krmítku.

hodnocení

0x

Nu... překvapuje mne, že je nesníte sám...

ale abych odpověděl, tak si myslím, že sýkorky by si mohly pochutnat. Ale nejsem ornitolog.

hodnocení

Škvarky mám ještě odminule, málem jsem si na nich vylomil zub. Až ztuhnou, tak je nasekam a přidám do krmítka ke slunqecnici. Díky za odpověď! Sebor

A co z nich udělat pomazánku?

klin

Ne ne, sýkorkám, mají hlad a bude mrznout.

jabraka*
hodnocení

0x

Ze škvarků jsou výborné škvarkové placky,sám je dnes vyrobím

JABRAKA

hodnocení

0x

Zdravím, já bych je do krmítka nedávala už jen protože jsou slané, když tak lůj a nejlépe syrový

Tazatel nepíše jestli sádlo solil. Já teda škvarim sádlo bez soli. Takové škvarky se nemusíte bát ptákům dávat. Když jich máme moc, dáváme je slepicím a taky si nestěžovaly že by je po nich trápil žaludek :) Solené bych ale ptákům nedával. Mimochodem ...Byl jsem v Albertu u masa a koukal jsem že prodávají kilo škvarků za 160.-kč tak jsem doma hned slepicím vynadal že by za tak drahý krmení měly snášet pštrosí vejce :)

armf
hodnocení

0x

Do krmítka škoda, ptáci neocení, hle pomazánky:

recepty.cz/...

recepty.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]