Nejste přihlášen/a.
Údajně 7-8 minut.
" Nejepší doba pro podojení by měla trvat zhruba do 7-8mi minut, což je doba kdy působí hormon oxytocin, který Vám uvolní strukové kanálky, aby jste mohli dobře a rychle podojit. Po těch 8mi minutách už je jasné, že se budete moct snažit jak budete chtít, ale nemusíte vyždímat nic. Důležité tedy je dojit ručně rychle a plynule bez přestávky. Plus ještě doplním, že pokud budete řádně dodojovat vemeno každé podojení až do konce, zvýšíte si tím příští nádoje až o půl litru, což není málo "
Kráva se dojí tak dlouho dokud dává mléko. Záleží jak která. Na čas nehleďte.
Umýt vemena,z každého struku odstřiknout 4-5x a to nedávejte pít lidem,je to na zkoušku a kontrolu zda nemá zánět ap. Poznáte to podle toho že mléko je hrudkovaté. a potom dojit,Jedno jestli ručně či strojově. Kráva musí být vydojená. Pokud zůstane mléko ve vemenu hrozí zánět vemene.Hodiny vyhoďte. Měli jsme krávy 30 let a sledovat čas-to syším po prve.
Strojní dojení asi 7min, nejlepší odpověď je do vydojení, dojíte, mléko přestává téct to vidíte v dojačce v tom umělohmotné m okénku , několikrát potáhnete stroj, dojí se 4 struky současně. Ruční dojení na 1l mléka 100-120 stisků, dojí se 2 struky současně a jak dlouho netušim, nikdy jsem tak krávu nepodojila to bych litr dojila hodinu, je to dost makačka a strojové krávy nejsou na ruční zvyklé a nespustí mléko. Dnes je ještě robotické dojení a to za mě nebylo, nevím co to je a jak to dlouho trvá. Každá dojička svoje dojnice zná a ví, jak asi dlouho bude jednu dojit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.