Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dominantní až agresivní pes

Od: any* odpovědí: 13 změna:
Ahojte, mám doma psa border colie x německý pinč, v červnu 6 let, ve 4 byl kastrovaný a od té doby nemá rád ani feny, jde o to že, když byl malý tak ho napadli psi a pokousali ho, od té doby je agresivní na ostatní psi, když ho mám na vodítku a okolo nás jde cizí pes tak začne skákat a škrtit se na vodítku neli se vyvlekne i když se na pevno jen aby se porval, už si opravdu nevím s ním rady, a kdyby byl na volno tak by se ihned popral, jsem už bezradná co mám dělat?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

berger*
hodnocení

4x

Pro začátek na cvičák...

72mona3*

No, ten začátek byl zhruba před šesti lety...

Ale ano, cvičák by mohl pomoci.

hodnocení

3x

Tak já bych psovi koupila kšíry (z těch se nevyvleče) a na procházkách bych se ostatním psům vyhnula.

hodnocení

2x

Řešíte po šesti letech? Už toho moc nevyřešíte.

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. Příčin může být víc. Předpokládám, že jste dospělá. Nejdřív je potřeba vědět, že pejsek je zdráv. Ale co bych jako příčinu vyloučila, je pokousání v mládí. Naopak skoro vždycky bývá na začátku kastrce. Vetové to "tají", je to krásný zdroj jejich příjmů. Ale všichni psi v okolí to čichem neomylně poznají, a kastrát je pro ně méněcenný jedinec. Ale i ten kastrát to cítí a je si toho vědom. Ona ta "agrese"nemusí pocházet od vašeho pejska. Zkuste pozorovat, jak se tváří a chovají psi, které potkáváte. Zda se vašemu dívají do očí, zda mají vstřícný a přátelský pohled, či zkoumavý a tvrdý. Zda potichounku zavrčí, na mžik ukáží zuby, vyhnou se vašemu pejskovi nebo jdou přímo proti němu. Bývají to velmi kratičké signály. No a ten váš na to reaguje, jak píšete. Pokud stejného psa vidí příště, jedná preventivně. Ale je vhodné tuto "agresi"vidět. Můžete vyhledat buď pana Dostála: psiskolafalco.cz/... nebo pana Desenského: psycholog-psu.com/... podle toho, ke komu máte blíž, a domluvit se na návštěvě. Jinak kšíry nedávejte, to vám pejsek "urve"ruce, dejte široký obojek a utáhněte. Ida

hodnocení

1x

Já si myslí, možná že blbě, že on není agresivní na psy, ale on cítí, že vy potřebujete ochránce. Kdž ho přitáhnete, tím mu dáváte signál: Pozor! Nebezpeččí! čím více ho přitáhnete blíže, tím větší důraz pokládáte na obranu. *** Myslím si, že toto, co píšu, vám přijde jako nesmyslné, takhle na několika řádcích to vysvětlit podrobněji nemohu, ale stojím si za tím. *** Pes už je dost starý na to, aby uměl odhadnout opravdové nebezpečí. Ale velice vnímá vodítko a pokyny, které mu přes něho dáváte. *** Máte dvě možnosti. Buď se budete zdaleka vyhýbat všem psům anebo zajdete na cvičák. Poprvé klidně bez psa.

idanova*

Zdravím. @babkazov, myslíte si to dobře. Zcela jistě je to další z možných příčin. Ida

Ještě by mě zajímalo, proč majitelka nechala psa vykastrovat. Toto dělají lidé, kteří se nechtějí namáhat psa vychovat a kastrací chtějí psa zklidnit. Taková nesmyslná zkratka! *plac*

any*
hodnocení

Chápu vás, a taky bych se k tomu možná přiklonila ale přece ho nemůžu jen tak pustit protože 100% vím že by se popral.. a ta kastrace nebyla za účelem lenosti výcviku či něco podobného co tady naznačuje poslední odepisovatel ale z důvodu nepřetržitého utikani za fenami, přeskočil uz i 2,5m plot a několikrát jsem slyšela že ho málem srazilo auto a tak a to jsem nechtěla riskovat nacož ho mám moc ráda... a navíc mi bylo doporučeno z více stran že kastrace zmírní agresivitu k ostatním a nebude utíkat, je fakt že teď už se od domů nehne ale za to ještě více nesnáší cizí psy...

fram
hodnocení

0x

Náš foxík také moc rád provokoval rvačky. Vytahoval se na větší psy jen tak z plezíru. Měl to od přírody. Dostal kšíry postroje-pro-psy.heureka./... , ty první byly po domácku vyrobené z upletené šňury. Něco jako tahle dutinka

Zcela levné, když to začalo zavánět "jako psí kšíry", udělal se postroj nový nebo se pralo. Na kšírech se zviřáteček neškrtí, klidně se dá vyzvednout do vzduchu.

Zajímavé je, že když byl náš fox navolno, nevytahoval se tolik, ale stejně jsme to (s vlčáky) neriskovali.

doplněno 12.01.19 13:39:

Pejsek se na kšíru tolik neškrtí, když táhne ze všech sil. Také doporučuji vodítko flexi kvůli proběhnutí spokojenypes.cz/...

doplněno 15.01.19 14:45:

TAk co nějaký festovnější kšír, co se utáhne na míru? vsepropejska.cz/...

any*
hodnocení

Na postroji se vyvleče i na normálním obojku, nevím jak.To dělá ale když to má co nejvíce utáhlé tak začne skákat, skubat sebou a vyvleče se

hann
hodnocení

0x
Mame stejny problem, borderka 6 let. Sotva co jsme ji dovezli dom ji prohnala sousedovic dobrmanka. V 6 mesicich se na ni vrhli dva psi a od te doby je nesnese. Zprvu to byli jen tihle dva. Posledni 2 roky se zhorsila neskutecne. Vyjizdi uz temer na vsechny, na ktere uz jednou stekla. Hlavne pokud se priblizuji zezadu nebo moc rychle. Kamoska je jen s tema, ktery zna od mala. Navic si vsechny spatne udalosti zapamtuje a ja nejsem schopna ji to odnaucit (napr.jednou se rozbehl chlap pres prechod a od te doby steka na vsechny na prechode *zed* )

hann, váš problém je zase jinde. Vy máte pastevce, který pase, shání do houfu, snad i mouchy. Má zvláštní pohyby, jakoby plíživou chůzi, aby zbytečně neděsil ovce. Váš pes se nikdy nenarovná a nezamává přátelsky ocasem. Je to dáno geneticky, na to byl vyšlechtěn.*zmateny* Vy si neuvědomujete, jak reagují ostatní psi, jejich postoje, jejich signály, protože trvají jen mžik. Ale ostatní psi vnímají vašeho psa jinak a jejich reakci zaznamenává váš pes a okamžitě se brání. Ty které zná od malička, těm rozumí, jejich signály chápe správně. Ostatní, které nezná, kterým nerozumí, ho iritují. ;) Je to kapku podobné, jako proč ostatní psi nemají rádi buldoky a mopse. Tyhle rasy mají měkké patro a vydávají zvuky, které my neslyšíme, ale ostatní psi ano. Špatně hodnotí chování těchto ras, protože vrčivé zvuky neodpovídají hravému postavení těla. Tak se raději, ti moudřejší, vyhnou.

Proto je nesmírně důležité vědět takové věci, když vybíráme psa.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]