Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Morče čurá na druhé

Od: bruno* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, mám problém. Mám 3 morčata. 2 jsou stejně staré a jedno je menší. Jakmile se to menší přibliží k zadku jednoho ze starších, tak se nazdvihne a počurá ho. Nestává se to sice pořád ale i tak mi to příjde divné. Někdy se stane že jeden ze starších čurá taky na toho stareho jak se k němu přiblíží zezadu. Poraďte prosím co to způsobuje, děkuji

doplněno 22.04.09 20:58:

No a jaký to má vliv na lidi? A proč čurají na toho malého a občas ti 2 starší na sebe? Proč ne ten malý na ně taky?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mudrmores
hodnocení

0x

Je to závažná nemoc přenosná i na lidi, tzv. Hepolisida tridulliasika, která se projevuje pomočováním při uvolněné mophotrysys, u morčat například způsobená rozrušením.

Běžná smrt však virózu nezahubí. Vakcinace ještě není vymyšlena, ale co jediného zabírá je kočka, které se, když morčata sežere, uvolní enzymy v žaludku, což viry zahubí (proto může žrát i nemocné myši).

slonbonjohn*

Tak to jsem ještě neslyšel...

Řekl bych spíš, že je to něco jako u lidí, když se řekne : S..u na tebe nebo ch...u na tebe. Zkrátka něco jako nadřazenost, opovržení ...

lilusinka*
hodnocení

0x

to fakt nevím ale zkus tuhle stránku : kralici.cz/... ta je specializovaná na morčátka a tam ti určo poraděj...jinak držím palce:)

cacab*
hodnocení

0x

taky si myslim, že si tím tak nějak udržují autoritu, já taky nemám rád když mám někoho za zadkem

dari*
hodnocení

0x

To, že morčata na sebe vzájemně čurají souvisís jejich teritoriálním chováním - počuráváním si značkují teritorium. Většinou to dělají samci, kteří si takto "označují" samice, ale mohou to dělat i samci mezi sebou. Malé morče je jakoby podřízené velkým samcům, proto na ně nečurá.

vs*
hodnocení

0x

navštivte veterináře.ten vám poradí přesně a odborně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]