Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám problém. Mám 3 morčata. 2 jsou stejně staré a jedno je menší. Jakmile se to menší přibliží k zadku jednoho ze starších, tak se nazdvihne a počurá ho. Nestává se to sice pořád ale i tak mi to příjde divné. Někdy se stane že jeden ze starších čurá taky na toho stareho jak se k němu přiblíží zezadu. Poraďte prosím co to způsobuje, děkuji
doplněno 22.04.09 20:58:No a jaký to má vliv na lidi? A proč čurají na toho malého a občas ti 2 starší na sebe? Proč ne ten malý na ně taky?
Je to závažná nemoc přenosná i na lidi, tzv. Hepolisida tridulliasika, která se projevuje pomočováním při uvolněné mophotrysys, u morčat například způsobená rozrušením.
Běžná smrt však virózu nezahubí. Vakcinace ještě není vymyšlena, ale co jediného zabírá je kočka, které se, když morčata sežere, uvolní enzymy v žaludku, což viry zahubí (proto může žrát i nemocné myši).
to fakt nevím ale zkus tuhle stránku : kralici.cz/... ta je specializovaná na morčátka a tam ti určo poraděj...jinak držím palce
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.