Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, máme doma 2 kočky. Jednu mladou - rozmazlenou a jednu starší - traumatizovanou. prosím pomozte
Krtek (kočička) - 5 let, kdysi ji donesla jako týranou a polomrtvou moje máma, teď ji ale dala nám. Krtek se bojí a nedůvěřuje. Kdykoliv přijde návštěva nebo je hluk okamžitě se schová. Dokonce se trochu bojí i mého přítele. Když jsem doma sama, tak zamnou příjde ale pohladit se nenechá. Jen v noci, když spíme příjde pro pohlazení...
Čůčo (kočička) - 7 měsíců. Původně jsme měli jen ji. Až do nedávna, kdy jsme se stěhovali a jako bonus jsme dostali Krťu. Čůčo je živel. Ráda si hraje a vyžaduje spoustu pozornosti. Problémem ale je, že útočí na Krťu. Nechce ji nechat najíst, jít na záchodek, ani přijít k nám (když teda Krťa sebere všechnu odvahu a jde za námi). Neustále ji atakuje, ty útoky jsou čím dál častější a taky agresivnější.
Chci, aby Krťa byla jako normální kočky, hrála si s námi a mazlila se. Je hodně zasažená tím, co ji v životě potkalo. Bohužel Čůčo si zase myslí, že jsme jen její..poraďte prosím jak na ně...něco už jsme zkoušeli, ale s tím, jak se Krťa bojí a utíká to Čůči akorát posiluje ego a naše snaha je zbytečná...
Krťa byla zvyklá na jinou kočku dokonce Krťa byla ta, která do ní rýpala (ta už bohužel umřela) taky byla zvyklá na 3 psy, později s nimi i spávala v pelíšku. s těmi už ale není a bohužel kvůli (ne)péči mojí mámy se podle mě Krťa uzavřela do sebe a zapškla( jestli je to u koček možné). Mamka Krti dala vždy jen najíst a napít a vyčistila záchodek ale nic víc. navíc byla doma často úplně sama... Do jiné rodiny jít nemůže, to už máma zkoušela. Dopadlo to pokousáním jiné kočky, malé holčičky a taky se jim vyčůrala pod postel a nechtěla nic jíst. Koupím druhý záchodek a zkusím je držet odděleně.
Každopádně to nevzdáme a budeme hledat řešení jinak Čůči věnujeme spoustu energie a pozornosti. neustále si hrajeme a vymýšlíme nové věci. Jelikož nechodí ven tak o to víc.. I s Krťou si hrajeme. Ta je taková nesmělá ale jde vidět že jí to zajímá a baví. Jinak děkuji moc za každou radu
Ono všechno jde, když se chce. To se aspoň říká. Ale někdy si překážky vytváříme sami. Tím nemyslím konkrétně vás, ale zrovna to, co jste napsala. Pokousání jiné kočky a holčičky, čůrání pod postel...
Začnu holčičkou. Jak se stane, že kočka kousne člověka? Při nevhodném zacházení. Je evidentní, že Krťa je nekontaktní, tak jak mohla kousnout dítě?
Pokousání jiné kočky je možné, zvlášť, když se neznají.
Čůrání pod postel. Evidentně nebyla v pohodě.
Když to shrnu, jiný domov může mít, ale takový, kde k ní budou přistupovat tak, jak potřebuje. A teď hlavně potřebuje zázemí. Stálost. Kontakt když si řekne, ne když si ho bude vynucovat dítě. Potřebuje si zvyknout na nový režim, než na jaký byla zvyklá. A že si zvykne, tomu věřím. Některým kočkám to opravdu trvá déle. Jedné týden, druhé měsíc a další ještě déle. S Čůčou si nemusi padnout do oka, ale časem se můžou srovnat (proto je důležitý ten prostor, aby se jedná mohla stáhnout mimo dosah druhé). Věřím, že když vytrváte a budete jí "dávkovat" svou pozornost, pohlazení, přízeň, že se to zlepší. Teď se ještě u vás necítí být doma.
Jak píšete, podle mě jí holčička prostě chtěla pohladit a Krťa neměla kam utéct, tak se stalo. Krťa není ani zlá nebo zákeřná... Potřebuje klid, k dětem je prostě nevhodná, jelikož některým dětem prostě nevysvětlíte, že zvíře může mít strach. Naštěstí to nebylo vážné, jen takové "nechej mě být"..
To by bylo nejlepší, aby měla každá svůj záchůdek.
A žrádlo také, aby dostávaly odděleně.
To musí být strašně stresující, pro toho, kdo žere pomalu a opatrně. V kočkách je ta divočina i když se na první pohled zdají milé, hodňoučké.
Je tu určitá žárlivost a řevnivost.
Mám u sebe také kočičku, /tedy byla ta zlá/, která zase pronásledovala kocourka, starého, až tak, že jí museli sehnat nový domov u mě.
Na jaře se zase vrátí, teď se jednalo překlepat jenom tu zimu.
Vzpomeňte jenom na tu anabázi u suzymon se starýma a novýma slepičkama. Ty co byly již pár dní doma, tak pronásledovaly zase ty nové. A byly to jenom slepice, člověk by řekl, malý mozečky a přesto tam ta nevraživost je.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.