Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žebrání psa u stolu

Od: elinka odpovědí: 16 změna:

Jak nenaučit žebrat psa o jídlo u stolu.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Mně to nějak nevadí, je to člen rodiny, kterou tvořím já a on a když jím, tak si sedne přede mne a čeká, buď dostane nebo ne. Občas dostane to co není pro psyn´ nevhodné a občas mu řeknu, tohle pejskové nemohou, tak se odebere pryč, nic si nevynucuje

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, zásadně mu nic od sebe nedávat a hlavně, když začne loudit, tak se mu nedívat do očí (tu změnu výrazu v jeho očích by neustál ani největší cynik nebo hajzlík ). Zdravím!

idanova*

Bene, s těma očima máte pravdu. Oni dovedou koukat tak, že člověk začne mít pocit, že jim zapomněl dát poslední týdny něco k snědku. *smich*

A nejstrašnější je kombinace tlamky na koleně a očí.

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. Nejjednodušší je, aby pejsek dostal krmení zároveň s vámi. Vy jíte u stolu, pes to své na zemi. A nikdy mu nedat nic z vašich talířů. Pokud si vám sedne k nohám, ignorujte ho. Pokud si vám položí tlamičku na koleno aby na sebe upozornil, nedovolte mu to. On si za chvíli lehne a buď vyčká vašeho dojedení, nebo poodejde, nebo odejde úplně. Ale musejí to dodržovat všichni v domácnosti. Ida

doplněno 09.01.19 14:46:

Zdravím. Nojo, ale já píšu zároveň s lidmi a lidi nahoře u stolu, pes na zemi. Hierarchie jasně daná. Navíc to mám ověřené několika desetiletími se psy. Ida

Jo. Nejjednodušší to je. Dát psovi žrádlo a jít se najíst v klidu. Jenomže tím uděláte psovi v hlavě pořádný guláš. Zákony smečky říkají psovi, že ten kdo žere první je ve smečce nejdůležitější. Je šéf. Takže když mu dáte dřív než sobě, nečekejte, že vás pak bude v pubertě brát jako šéfa, kterého musí poslouchat.

Ta teplounká tlamička na koleně nebo na předloktí je neodolatelná.

72mona3*
hodnocení

2x

Takže když to shrnu, vždy jde o důslednost. Pokud pes žebrá, je to selhání lidského faktoru :-D

U nás je tím faktorem tatínek. Vždy, když tam přijedeme, nevím, koho dřív hlídat. Ví, že to má zakázané a stejně, když se jen otočím, už pes něco žvejká. S tímhle sabotováním nic nenadělám. Pes to dokonce vypiloval k dokonalosti, že si dojde pro misku (když nezabírá klasika - pohledy, jemné dotyky packou) a podává mi ji. Právě proto, že já mu nikdy nic bokem od stolu nedám, ale vždy jen do misky. A když si ho pořád nikdo nevšímá, štěkne. Ostře, krátce, až zazvoni skleničky.

Takže jde to naučit snadno, ale stačí jediné selhání a už máte profesionálního žebráka. Odkážete na místo, urazí se. M.

...a jde to naučit i kočku ;)...

berger*

Přesný. Tatínka mám taky,přesněji přítelkyně tatínka. Bez 20dkg šunky ještě nikdy nepřišel...

hodnocení

2x

První pes Endy, ten se naučil třískat miskou, když nic od stolu nedostal. Musela jsem koupit skleněnou, ta mu v zubech nedělala dobře. Nynější, Dorka, ta chodí loudit ke stolu jen když tady mám vnuka. Ví, že něco tajně dostane. Když jsme samy dvě, tak ji to ani nenapadne, jít pochtívat. Ví, že jsem pevný charakter a nedám! *smich2* Obědváme současně.

doplněno 10.01.19 07:12:

:-D Berger, myslím si, že význam vyplývá z textu a není život zachraňující. Navíc, je fajne a pjekne. *smich2*

berger*

Babkazov,teď jsem zvědavý,kolik lidí zná slovo "pochtívat"? Já ano,pocházím z ovy...

berger*
hodnocení

0x

Mám psy naučené tak,že vědí - až se najím,poslední kousek dostane každý z nich,podle velikosti. Takže leží a čekají. A znají povel "nečum!". Každý nový zkouší loudit,nesmí. Dá se je to celkem rychle naučit...

hodnocení

0x

Psovi nic nedávejte ze stolu. Pokud na vás u jídla civí s výrazem, že už týden nežral, ignorujte nebo vykažte pryč.

floro*
hodnocení

0x

Dávejte psovi žrádlo jen do misky, nikdy mu nedejte z ruky.

Jekmile si sednete ke stolu nebo na gauč a pes příjde za vámi, tak jej vždy vykažte pryč.

Pes není blbej a i když vás vidí jíst a nikdy mu od vás tzv. nekáplo, tak si to se žrádlem ani nespojí. Není důvod.

Já tak mám psa od štěněte naučeného, nikdy s tím nebyl problém a rozhodně ho neláká, že by za mnou měl jít žebrat i když máme pořádný stejky. Jo, občas příjde navětřit a zkontrolovat co se děje, ale zase odchází po svých.

fram
hodnocení

0x

Náš psík uměl prosit, jinak nic nedostal. Posléze sám prosil, tj. panáčkoval, sám od sebe. Byl naučený loudit slušně, nevnucovat se. Jinak ale důsledně nic nedávat od stolu.

hodnocení

0x

Zásadně mu nedávat nic ze stolu. Na psy jedné mojí známe fungovalo říct "MOJE", pak to vzdali :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]