Zdravím, před několika lety jsem měla velkou oranžovou rybu, měla velkou tlamku a přenášela mi v akváriu kamínky, nevěděla jsem,co to je za rybu, teď jsem se před necelým rokem vrátila k akvaristice a moc bych si přála tlamovce. Vím, že tlamovci jsou náročnější než třeba paví očka, ale jestli to byl tlamovec,znamenalo by to, že už s nimi mám pár zkušeností. Vím,že bez fotky nelze identifikovat,tak snad bude stačit popis:ORANŽOVÝ,VELKÝ,VELKÉ OČI A TLAMKA, PŘEROVNÁVAL KAMÍNKY.
Já myslím že ne. Tlamovci stavějí hnízda z bublinek na hladině a sbírají čerstvě vylíhlý potěr do tlamy, aby je chránili. Kamínky přenášejí zlatí karasové a také závojnatky. Některé závojnatky toho závoje moc nemají.
doplněno 09.01.19 07:54:
Omlouvám se, fakt jsou to čichavci, ne tlamovci..
honza7654*
Mýlíte se. Pěnová hnízda stavějí labirintky. Kdežto velká část tlamovců si hloubí „hnízda“ ve dně.
Pěnová hnízda dělají Betty, Tlamovci jsou svým přebagrováváním akvária velice známí. Můj děda ho měl, když přišel z práce, jeho akvárium bylo proměněno na pahorkatinu s vytrhanými rostlinami a kopečky z kamínků. To s ochranou mláďat je pravda.
niki121
To je OK. Stejně tlamovce mít nemůžu!Sežral by mi paví očka!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.