Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Byl to Tlamovec?

Od: niki121 odpovědí: 7 změna:
Zdravím, před několika lety jsem měla velkou oranžovou rybu, měla velkou tlamku a přenášela mi v akváriu kamínky, nevěděla jsem,co to je za rybu, teď jsem se před necelým rokem vrátila k akvaristice a moc bych si přála tlamovce. Vím, že tlamovci jsou náročnější než třeba paví očka, ale jestli to byl tlamovec,znamenalo by to, že už s nimi mám pár zkušeností. Vím,že bez fotky nelze identifikovat,tak snad bude stačit popis:ORANŽOVÝ,VELKÝ,VELKÉ OČI A TLAMKA, PŘEROVNÁVAL KAMÍNKY.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

blanka33*
hodnocení

3x

Dobrý den, vypadala Vaše rybka takto? Pak ano, byl to tlamovec. ;)

Byl to Tlamovec?
niki121
hodnocení

Myslím,že ano. Děkuju!

hodnocení

0x

Já myslím že ne. Tlamovci stavějí hnízda z bublinek na hladině a sbírají čerstvě vylíhlý potěr do tlamy, aby je chránili. ;)Kamínky přenášejí zlatí karasové a také závojnatky. Některé závojnatky toho závoje moc nemají.

doplněno 09.01.19 07:54:

Omlouvám se, fakt jsou to čichavci, ne tlamovci.. *hi*

honza7654*
Mýlíte se. Pěnová hnízda stavějí labirintky. :) Kdežto velká část tlamovců si hloubí „hnízda“ ve dně.
72mona3*

@babkazov - že by čichavec? ;) Zní to podobně.

niki121
hodnocení

Pěnová hnízda dělají Betty, Tlamovci jsou svým přebagrováváním akvária velice známí.
Můj děda ho měl, když přišel z práce, jeho akvárium bylo proměněno na pahorkatinu s vytrhanými rostlinami a kopečky z kamínků.
To s ochranou mláďat je pravda.
niki121
hodnocení

To je OK. Stejně tlamovce mít nemůžu!Sežral by mi paví očka!
Byl to Tlamovec? #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]