Nejste přihlášen/a.
Mám 6-měsíčního pejska, křížence bígla. Asi jsem ho rozmlsala, dřív s chutí baštil granule (kvalitní štěněcí Essential Foods Beginning). Ale jak jsem mu chtěla přilepšit a začala občas přidávat tu tvaroh se žloutkem, tu morkovou kost nebo kuřecí hřbety... přestal mi samotné granule žrát. Dokud byl v prudkém růstu, granule jsem mu všelijak ochucovala, teď bych se ale ráda z toho podstrojování vymanila a dopracovala se opět ke krmení pouze granulemi. Vím, že se doporučuje nasypat do misky krmnou dávku, nechat pár minut a pak odebrat a další dávku zase až nastane čas krmení. Jak dlouho je možné vytrvat u půlročního štěněte, když by granule odmítalo? Hubený není, tlustý taky ne, řekla bych, že je momentálně v ideální kondici, takže rezerva tam trochu je. Prosím poraďte, abych mu případnou hladovkou nějak neublížila
Nasypte granule a nechte mu je tam. Až dostane hlad, určitě si dá. Krátký půst mu neublíží.
Toho by se dalo využít. Když štěně nabude dojem, že mu to druhý sežere a na něj nic nezbyde, tak si pospíší.
Já vím, že přidávané pochoutky byly z výživového hlediska OK, ale pokud bych jich ještě přidala, vedlo by to jen k tomu, že už by mi ty granule nežral vůbec a počkal si na další mňamózní krmnou dávku. Ale já na BARF ani vařenou stravu přecházet nechci.
Překrmený podle tabulky na granulích určitě není, i když započítám ty přídavky a pamlsky na cvičení. Pohybu má taky celkem dost, máme zahradu, kde se celkem vyřádí, když má náladu + 1 delší procházka, kdy se věnujeme jenom jemu a k tomu 1 kratší procházka, kdy bereme ven i druhého pejska (seniora). Je ale pravda, že se mu za poslední měsíc vytvořila po těle slaboučká vrstvička tuku, ale jen nepatrně, vidět není, žebra lehce hmatatelná, jen už o ně nebrnkám při hlazení. Na zimu mi to přijde naopak fajn, že má trošičku izolaci. Váží 11kg, má mohutnější kostru po mamince (bígl), ale je vyšší, delší a samá noha. Prostě psí puberťák .
To už jsem víceméně zkusila. Pár dní dostával granule svého parťáka, což je jiná značka i příchuť. Zpočátku nadšení, do týdne jsme byli tam, kde předtím. Takže myslím, že je to rozmlsanost. Ale máte pravdu, u bígla by bylo nechutenství zvláštní, asi to budou geny po tatínkovi
Na 1 negranulovou dávku dávám třeba 1ks kuřecího hřbetu, 1 menší mrkev, cca 2 lžíce ovesných vloček, vše spařeno vývarem. Nebo 1/2 vaničky polotučného tvarohu + 1 žloutek.
Už je přezubený, dásně v pořádku, hračky nebo kosti ohlodává s oblibou. Tady problém nebude, nejspíš je opravdu rozmlsaný. Rozhodla jsem se nastavit systém žer nebo nech být a počkej si až na další krmení. Hlad je nejlepší kuchař a vychrtlý není.
Já jsem měl také problém s tím, že mi pes málo žral, tak jsem prostě hledal krmivo, které mu nejvíc chutná, a tak mohu doporučit konzervy Brit, po těch se může zbláznit, už jen když vidí, že rozdělávám konzervu, tak by mi i ruku sežral.
Konzervy jsou alespoň kvalitní maso a pes je přece masožravec. Já bych taky dal přednost dobrému masíčku před nějakýma granulema.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.