Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Štěně málo žere

Od: sasanka* odpovědí: 16 změna:

Mám 6-měsíčního pejska, křížence bígla. Asi jsem ho rozmlsala, dřív s chutí baštil granule (kvalitní štěněcí Essential Foods Beginning). Ale jak jsem mu chtěla přilepšit a začala občas přidávat tu tvaroh se žloutkem, tu morkovou kost nebo kuřecí hřbety... přestal mi samotné granule žrát. Dokud byl v prudkém růstu, granule jsem mu všelijak ochucovala, teď bych se ale ráda z toho podstrojování vymanila a dopracovala se opět ke krmení pouze granulemi. Vím, že se doporučuje nasypat do misky krmnou dávku, nechat pár minut a pak odebrat a další dávku zase až nastane čas krmení. Jak dlouho je možné vytrvat u půlročního štěněte, když by granule odmítalo? Hubený není, tlustý taky ne, řekla bych, že je momentálně v ideální kondici, takže rezerva tam trochu je. Prosím poraďte, abych mu případnou hladovkou nějak neublížila ;)

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

2x

A nešlo by ty příchutě přidávat stále méně a méně, ...

tentato
hodnocení

0x

Ještě žádný pejsek nezemřel u plné misky granulí hlady.

hodnocení

0x
Granulky má můj pes pořád k dispozici, nic neodebiram. Když byla ještě štěně, dostávala tvaroh, pribinacky, ovoce atd. Maso, vajíčka atd jsem začal dávat až cca v roce a půl. Štěně hodně rychle roste a dospívá a člověk mu nedá nebo stravu neposklada tak, aby mělo všechny živiny potřebné pro vývoj. Proto alespoň ten rok by mělo dostávat ty granulky, kde je všechno co potřebuje. Jakmile si zvykne na masíčko, tak klidně vydrží i celý den nejíst a čeká, jestli nedostane něco lepšího. Vidím to doma. A když nic, tak o půlnoci jsou i granule dobré :)

hodnocení

0x

Nasypte granule a nechte mu je tam. Až dostane hlad, určitě si dá. Krátký půst mu neublíží.

doplněno 05.01.19 23:31:

Toho by se dalo využít. Když štěně nabude dojem, že mu to druhý sežere a na něj nic nezbyde, tak si pospíší.

sasanka*
hodnocení

Trvale granule v misce nechat nemůžu, máme ještě druhého pejska s velkým apetitem :)

sasanka*
hodnocení

Toho již využívám, funguje to u ochucených granulí, ale samotné granule mu ochotně přenechá všechny.

floro*
hodnocení

0x
Urcite kste neidelala spatne, ze jste psovi nabidla to co pisete. Naopak tvaroh, zloutek, koraby, kosti jsou zcela v poradku ba naopak zadouci. Muzete tak i nadale pokracovat. Pridat jeste vnitrnosti - jatra, zaludky, srdce, krky.
Jen to rozdelte na krmne davky, napriklad maso rano a vecer, granule mezi tim. Stat se take muze, ze jestli jste nacli novy pytel, maji jinou chut. A nebo take, ze pes je proste prekrmeny, kolik ted vazi a kolik mu ceho davate?
sasanka*
hodnocení

Já vím, že přidávané pochoutky byly z výživového hlediska OK, ale pokud bych jich ještě přidala, vedlo by to jen k tomu, že už by mi ty granule nežral vůbec a počkal si na další mňamózní krmnou dávku. Ale já na BARF ani vařenou stravu přecházet nechci.

Překrmený podle tabulky na granulích určitě není, i když započítám ty přídavky a pamlsky na cvičení. Pohybu má taky celkem dost, máme zahradu, kde se celkem vyřádí, když má náladu + 1 delší procházka, kdy se věnujeme jenom jemu a k tomu 1 kratší procházka, kdy bereme ven i druhého pejska (seniora). Je ale pravda, že se mu za poslední měsíc vytvořila po těle slaboučká vrstvička tuku, ale jen nepatrně, vidět není, žebra lehce hmatatelná, jen už o ně nebrnkám při hlazení. Na zimu mi to přijde naopak fajn, že má trošičku izolaci. Váží 11kg, má mohutnější kostru po mamince (bígl), ale je vyšší, delší a samá noha. Prostě psí puberťák :).

floro*
Nerikam pridat mnozstevne, ale druhove - jeden den to, druhy zase to a treti jine. Nerikam, ze mate zavest barf, ale je to dobre to pridat, protoze se to ve stenecim veku proste pocita.
A kolik mu toho vseho davate?
U bigla, ktery trpi nenasytnosti je to dost neobvykle, ze neco nezere. Zkuste zmenit znacku
sasanka*
hodnocení

To už jsem víceméně zkusila. Pár dní dostával granule svého parťáka, což je jiná značka i příchuť. Zpočátku nadšení, do týdne jsme byli tam, kde předtím. Takže myslím, že je to rozmlsanost. Ale máte pravdu, u bígla by bylo nechutenství zvláštní, asi to budou geny po tatínkovi *smich*

Na 1 negranulovou dávku dávám třeba 1ks kuřecího hřbetu, 1 menší mrkev, cca 2 lžíce ovesných vloček, vše spařeno vývarem. Nebo 1/2 vaničky polotučného tvarohu + 1 žloutek.

floro*
Jeste bych zkusila mrknout na zuby, jestli dobre prezubuje. Jestli nema nekde bolestivou dasen nebo nevypadly vzpriceny zub. Ja musela nasemu nechat jedny zadni vytrhnout. Tak jeste tu muze byt zakopany pes
sasanka*
hodnocení

Už je přezubený, dásně v pořádku, hračky nebo kosti ohlodává s oblibou. Tady problém nebude, nejspíš je opravdu rozmlsaný. Rozhodla jsem se nastavit systém žer nebo nech být a počkej si až na další krmení. Hlad je nejlepší kuchař a vychrtlý není.

mareklopatka
hodnocení

0x

Já jsem měl také problém s tím, že mi pes málo žral, tak jsem prostě hledal krmivo, které mu nejvíc chutná, a tak mohu doporučit konzervy Brit, po těch se může zbláznit, už jen když vidí, že rozdělávám konzervu, tak by mi i ruku sežral.

sasanka*
hodnocení

Díky za tip, ale do krmení konzervama jít nechci, to už bych ho radši krmila tím BARFem.

Konzervy jsou alespoň kvalitní maso a pes je přece masožravec. Já bych taky dal přednost dobrému masíčku před nějakýma granulema.

sasanka*
hodnocení

Nějak nevěřím na kvalitní obsah bez dochucovadel, aromat a konzervantů. Navíc maso z konzervy je to nejdražší možné maso na trhu, to už mi vyjde cenově líp kupovat čerstvé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]