Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč nesmí zvířata cukroví?

Od: adam666 odpovědí: 8 změna:

Zdravím, někde jsem slyšel, že zvířata nesmí cukroví, které zbyde po Vánocích. Je tomu tak?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

4x

Ano. Není to proto, že by to pro ně bylo jedovaté, ale ani jim to neprospívá. Trávení zvířat je uzpůsobeno jejich přirozené potravě a pokud jim začneme dávat lidskou (upravenou, sladkou, pečenou, slanou...) stravu, způsobí jim to problémy. V lepším případě jen průjem, ale i tato komplikace může být (pro volně žijící zvířata) fatální. M.

hodnocení

3x

Problém je s čokoládou. Je pro ně jedovatá.

zverolekarka.com/...

hodnocení

2x

Tak třeba prasátko a slepičky by cukroví mohla, ale pes,kočka,morče..těm bych ho nikdy nedala.

tentato
hodnocení

2x

Koně kynutým zabijete. Obvláště ty divoké.

armf
hodnocení

2x
Sladkosti obsahují xylitol, který je v bonbónech, pečivu, sušenkách nebo v koláčích. Jde o přirozený cukrový alkohol, který najdete i v ovoci či zelenině. U psů tato látka zvyšuje hladinu inzulinu, což pejska ohrožuje na životě.Šelmy (psi a kočky) mají jinak uzpůsobené trávení, pes například nedokáže ztrávit lepek z mouky. zena.aktualne.cz/... 07.01.19 13:44: :)vajíčka od slepic natláskaný lineckým a kokoskama musejí být výborný *mnam*

hodnocení

0x

Asi je to na ně těžké, nicméně zde musím uvést, že jsem měla jako dítě psa /10 kg/žádné granule nebyly, jedl to co my a ještě jako pamlsky dostával denně několik kostek cukru, běžně jsem mu dávala půlku své zmrzliny nebo dortu a dožil se požehnaných 17 let.

72mona3*

To je jak s lidma. Jeden si hlídá kvalitu potravin a stejně běhá po doktorech, druhý žere (s prominutím) jak prase a je v pohodě.

nikdo*
hodnocení

0x

Naše kočka si dneska v poledne vynutila kus bramboráku. S česnekem. Zatím nevypadá, že by ji to uškodilo. Ale je to první kočka za celý můj život, která žere smažené a s česnekem.

A co se týče sladkého a koček, tak nás Vet varoval před čokoládou a hrozinkami.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]