Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozumíte kočičím zvykům?

Od: lucie* odpovědí: 22 změna:

Porozumněli jste kočičím zvykům? víte co jejich návyky znamenají?

Moje kočky zásadně spí na mých nohou,přesněji-mezi koleny,takže spím dost nepohodlně,ale nedají si to vymluvit.Někde jsem četla,že kočky vyhledávají "špatné"zony a tam spí,ale at spím kdekoli,najdou si mě:-Dtakže mám se bát,že je to se mnou zlé nebo mi jen projevují lásku?*smich*

A co dělají vaše kočky?,,,a tušíte proč to dělají?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

10x

jj, mezi kočkami žiji celý život, bydlím na deváté adrese a kočky vždycky chodily spávat na moji postel. Jedna z mých prvních vzpomínek je, že ležím a shora se na mě dívá obrovská kočka. Přišel jsem ze školy a na posteli se mi rozvalovaly kočky. Přijdu z práce a na posteli se mi rozvalují kočky. Natvrdo je vyženu, případně vyházím ven a ráno se probudím a jsem obložený třemi kočkami. Nějaký moderní šaman by měl ve věci hned jasno. Hned bych se dozvěděl, že mám postel pokaždé postavenou do špatné geopatogenní zóny. Asi jsem na tom stejně jako vy.

A když už se ptáte na kočičí zvyky. Každý kočkař ví, že kočky projevují náklonnost úplně jinak, než psi. Některá je přítulná. Lehnete si a ona si hned lehne na vás. Nebo si sednete a už po vás leze, už se o vás otírá nebo do vás drcá hlavou. Tak totiž vypadá kočičí polibek, kočka přijde a drcne vás hlavou do hlavy. Jiná si sedne před vás na zem a upřeně se na vás dívá, třeba půl hodiny. Jsou i nekontaktní kočky, které se drží opodál, nechodí se lísat a hlavou do vás nikdy nedrcnou, ale sednou si tam, kam se upřeně díváte vy. Obvykle rovnou před monitor nebo před zapnutou televizi.

No a hlavně je zde ještě jeden pěkný kočičí zvyk. Kočky považují vaši domácnost za svůj revír. Jasná věc, podle kočičího náhledu vy spáváte v jejich posteli. Ne ony ve vaší.

wanesa*

Mám pocit,že mluvíte o mých kočkách:) Kocour kam se hnu,stále po mě leze a mazlí se,v noci pravidelně leží na mě,abych se nemohla otáčet a kočka, ta je přesně ten typ, nechce se mazlit, ale sedne si vedle mě na kraj křesla, přede a dokáže se mi i hodinu koukat do očí:) Dává lásku najevo jinak.Potom zvedne packu,dá mi jí na obličej, jako kdyby mě chtěla pohladit a stále mě hypnotyzuje:)

wanesa*
07.01.19 19:25
Rozumíte kočičím zvykům?

hodnocení

3x

S těmi zonami je to nesmysl. Druhý pes spával tam, čemu se ten první vyhýbal. ;) Možná, že kočkám příjemně voníte a také hřejete.:) Víte, že dodnes nikdo spolehlivě nevysvětlil to jejich vrnění, předení? Je zajímavé, že kočky předou třeba když mají bolest. Léčí se tak. Jestli léčivě působí specifický zvuk nebo chvění, to se stále neví. :-D Dám fotku, jak spává odrostlé kotě orientálka.

Rozumíte kočičím zvykům? #2

hodnocení

2x

No, dělají to i naši psi. Teda čivavy. A řekl bych, že tim neprojevují nic, jen je jim to příjemné. Je tam teplo.

72mona3*
hodnocení

2x

Každá kočka je jiná. Pokud má někdo doma "léčitelku", dobrý. Další má zase "manipulativní potvoru". A další zase závislačku...a tak by se dalo pokračovat. Ale vysvětlení je asi jednodušší. Většina koček se prostě hodně ráda tulí, miluje kontakt. A je jim jedno, k jaké části těla. Rozhoduje pohodlí a naše tělesné teplo.

Bývalá kolegyně sestry má kočičku, která jí chodí spát na polštář. Pokud je to kočka " léčitelka", znamená to, že je ta paní "na hlavu"*haha* , nebo je prostě jen ráda, když jí někdo funí do kožichu *smich* M.

doplněno 03.01.19 21:40:

Kdo miluje kočky, určitě zná Simons Cat. A kdo ne, doporučuji se podívat na YouTube. *srdce*

pokud na polštář, je to dobrý. jeden čas jsem hlídala kočičku, která mi chodila spát na hlavu. doslova. jinak náš kocour mi taky chodí spát do nohou, nejčastěji mezi kolena. i jsem se v posteli otočila hlavou na druhou stranu, abych ho měla u hlavy - a stejně si přelezl.

Mono, máte pravdu, ten kocour Simon , ten je úžasný! Každý ten díl mě udivuje a učaruje nejen výtvarným zpracováním, ale i znalostí chování koček. :)

hodnocení

2x

Já třeba nepochopím, proč na krytém záchůdku kočky vždy "hrabou" i okolo sebe po těch plastových stěnách. Chápu, že chtěji všechno pořádně zahrabat, ale i když mají na dně steliva spousty (i naprosto čistého), tak hrabou po svislých stěnách, ačkoliv z nich nikdy nic nepadá a vůbec si nepomůžou. Nebo proč při žraní z čehokoliv, konzervu (i rozmělněnou vidličkou) vezmou do zubů, odnesou mimo talířek/misku a tam si to položí a pak to snědí. No a největší záhadou je to, proč mi moje malá černá pije z nádobí ze dřezu, z mé skleničky, ze skleniček mých studentů, ze sprchového koutu nebo z umyvadla, ačkoliv má vždycky vodu ve své misce.

lucie*
hodnocení

*smich*jo,tak tohle na nich taky nechápu.To hrabání ještě beru,že chtějí naznačit jak jim to smrdí a snaží se zahradat i ten smrad okolo...ale kočky mi škrábou i kolem misek,když je nemají umyté.Všechny jsem vytáhla u ulice od kontejnerů a ted mi předvádí fajnovky*smich*tahání jídla mimo misku-to berou mory manžela a zelenou vodu s pod květináčů pije kočka od rodičů*nevi*

No vidíte, mně škrábou kolem misek, když jim nechutná. Třeba nová konzerva. Ale jsou čím dál méně vybíravé, jako koťata to bylo pořád.

S tou "zelenou" vodou, zkoušela jsem kočkám nechat jednu misku s čerstvou a jednu misku pár dní, aby voda zesmrádla. Stejně z ní nepily. Ony prostě musí pít odněkud, kde to není určené pro ně *bum*čerstvá, nečerstvá, průhledná nebo zelená, musí někomu škodit *smich*

lucie*
hodnocení

...prostě se dělají zajímavé*smich*

A přitom to nemají zapotřebí, že? *srdce**pusa*

tentato
hodnocení

1x

No, říká se to. Kočka vyhledává patogenní zóny, a pes naopak.

Moje kočka /v depositu půl roku/ nemám tedy koči dlouho, mě spí v ohybu nohou šlapka-kotník. Ale na dece.

Ona se o to pěkně opře. Já tedy na boku, nohy mírně pokrčené. A koči spí v ohybu kotníku, opře se do toho.

U televize /málo kdy koukám/ mi sedne na břicho a tam usne. Po chvíli i já.

Pokud sedím u PC a to je častěji, vleze mi na pravé rameno a tam si otírá bradu o šev oblečení. Dokáže tam viset s mojí menší podporou věčnost. Až ji musím setřást.

To dělá, když jsem delší čas mimo, je mazlivá. Myslím, že se jí doma stýská, být sama a jak příjdu, tak mě začne okupovat, že se jí stýskalo, nebo se doma sama bála?

Jó, kočičky, ač s člověkem, tak stále je tam divočina, je svojí paní. S kočkou mluvím a myslím, že rozumí. Nenutím, vše záleží na ní. Nelze cvičit jako pejska. A myslím paní veterinářka Žertová - nikdy se s kočkou neprat. Vždycky prohrajete. Proti zoubkům, drápkům a mrštnosti. A navíc ztratíte, někdy i navždy, důvěru. S tím souhlas.

Byla tady otázka - pes nebo kočka? Nedá se to říci, takhle otázka nemůže být položena. Každý je jiný. Teprve když si ohmatáte oboje, tak víte o čem to je. Kdo měl jenom psa, tak nemůže soudit co je lepší, a naopak.

Má svůj řád. Vstává mezi 7-8 hodinou a chce hned snídani. A pak usíná. Jinak nevím, jaké návyky asi máte na mysli. Spí, žere, hraje si, myje se, kouká ven na ptáčky atd. Kočka venkovní to má lepší, přece jenom prožije nějaké dobrodružství.

lucie*
hodnocení

"...ale na dece..." to je druhá věc,ty moje si nikdy nelehou jen tak na prostěradlo nebo gauč,vždy na deku,peřinu*nevi*:-D

alena350*

Moc hezky popsane, zrejme si rozumite...ta komunikace 2 zivocisnch druhu, to je fascinujci. Pro mne.

Moje druhá kočka, plachá trojbarevná, si zase moc nelehá na deku, ale pod ni. Normálně zaleze pod peřinu a spí pod ní uprostřed postele. Má tam teplíčko... a smrádeček :) Je zajímavé, že černá, když spí, nesmrdí. Trojbarevná, když si lehne a stulí se do klubíčka, po dobré hodince lehce smrdí. Není to nepříjemné a je to cítit jen v jejím kožíšku, ne do okolí, ale je to tam :)

hodnocení

1x

Naši dva kocouři zásadně nespí s námi v posteli. A to jim to nezakazujeme. Takže kočičím zvykům se snažíme porozumět do té míry, abychom byli schopni s našimi kocoury soužít. Protože kočky nežijí u nás, ale my žijeme u nich.

Mohu říci, že naše soužití s našimi kocoury je na velice dobré úrovni. My respektujeme je a oni nás sice nerespektují, ale přesto nás milují a dávají nám to najevo.

hodnocení

0x

Kočičku jsme neměli, ale snad mohu napsal o pejskovi a jeho zvyku. Byl to černobílý chundelatý oříšek, vždy k večeru obadil naši postel v ložnici, jak se blížil večer, bylo nutné psa řádné předehřeát. Spočívalo to v tom, že jeden z nás se k kněmu pořádně přitiskl a čekalo se, až mu bude vedro. Jak dosáhl určitého přehřátí, seskočil na koberec a tam spal až do rána a my se mohli pohodlně uložit ke spánku.:-D

hodnocení

0x
Naši tři kocouři nejsou vyloženě mazlící, ale když jsou v noci doma, spí s námi v posteli všichni. Spí v nohách, na dece, dva mladší přitisknutí k sobě, ten nejstarší vedle nich. Kromě nich u mě pod dekou spí středně velká čubina a u manžela pod dekou jorkšírka Ještě že máme velkou postel. Přes den kocouři spí kde chtějí, na tiskárně, na gauči přitisknutí k čubině, v nějaké prázdné krabici, případně manželovi na klíně sjorkšírkou a mně na hrudníku pod bradou, když sedíme v křeslech. Ani se nesnažím hledat v tomto jejich chování nějakou logiku nebo pravidlo.
petan86*
To musi vypadat :-D, co děláté s těmi všemi chlupy?
72mona3*
@petan86 - ono to tak horké není. Třeba já všude nacházím vlastní vlasy. Kočičí jsou kraťounké, těch si ani nevšimnete. A hlavně - přinutí vás to častěji uklízet;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]