Nejste přihlášen/a.
Měla jsem křížence "bengála" a měl zvláštní chování i vybarvení. A také oči měl takové jiné, veliké. Tak uvidíte, jak se bude vyvíjet dál. Já jsem měla zároveň i jinou kočičku, tu klasickou kočku domácí a tak jsem mohla porovnávat a opravdu byl vidět rozdíl. Ale to je vlastně úplně jedno. To Vaše kotě je krásné a to je hlavní.
Bengálská kočka má na sobě skvrny jako leopard. Jinak má mít zlatý odlesk srsti.
Jedna paní měla pravou a byla to pěkná divoška, nedala se pochovat a pohladit.
Tahle Vaše je moc pěkná, vypadá zdravě, a jestli má i klidnou povahu, tak máte štěstí.
Pravá bengálská moc nemňouká, ale spíše vydává zvuky jako štěkání.
Bengálky mají víc uznaných barev. Z kreseb tečkování i mamorování, kdy jim v obou kresbách po křížení s divokou Felis bengalensis zbyl světlejší střed v kresbě. Pak jsou bez akromelanických odznaků ale i s nimi a to ve všech jejich stupních, tedy s odznaky barmskými, siamskými a kříženec těchto dvou, tedy tonkinskými. Zkuste si zadat do vyhledávače bengal sepia a mink. Nejspíš existují i jiné barvy, tyhle jsou uznané v mezinárodní organizaci FIFé, která bengálky uznala v roce 1999. Ovšem jiné mezinárodní organizace uznaly bengáky mnohem dřív, třeba americká CFA nebo WCF a dost možná uznávají i jiné barvy. Už jsem viděla i bengálku s modrou kresbou, holt někdy se ten ředící gen sejde.
No jasně, sokoke je tak běžné plemeno, že se normálně dají jeho kříženci potkat na ulici. Pokud vím, v ČR se nenachází jediný zástupce tohoto plemene.
Sokoke je již i u nás. K mání z chovatelské stanice za 50 000 Kč /květen 2008/ cassiek-info.blog.cz/...
Spíš bych řekla, že sokoke byla i u nás. Nicméně jediný a poslední vrh před 10lety, dovezený chovný pár už vzhledem k věku nepoužitelný k chovu, jestli ještě vůbez žijí, přeci jen 12 a 13 let, chovatelka nedohledatelná, na výstavách je nepotkáte.
Ono chov není o tom, nakoupit si za velké peníze chovný pár, to nestačí a zvlášť ne u málopočetného plemene. Uděláte jedno spojení, zjistíte že chovného potomka si stejně nechat nemůžete, protože už máte jeho rodiče, sehnat nepříbuzného jedince je téměř nemožné, taktéž vám nikdo nenakryje, protože další chovný jedinec je až přes půl zeměkoule. Koťata neprodáte, protože v české kotlince není komu. 50tis. dá za zvíře chovatel a znám takové, ale ne laik a ne za mourovatou kočku, i když hezkou. Tedy není na drahá koťata odbyt, lidé vám za ně ruce neutrhnou, protože znají a chtějí britku, mainku, možná tak ještě ragdolla.
Ty dva první obrázky se nějak neshodují.Nahoře je kočka zabarvená do čokoládové a dole je už šedá.Ta první fotka se mi ale líbí víc.Kočka má nádherný kukuč a je jedno,i kdyby byla "mourek obecný", tak je krásná
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.