Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, o svátcích si náš pes natrhl zespodu lehce paspárek na přední tlapě. Teklo trochu krve, hned jsme vyčistili a zastavilo se krvácení. Normálně chodí, paspárek je zespodu jen lehce zatržený ve spodní části směrem k tlapce. Připadá mi, že oproti druhému na druhé tlapce je trochu vychýlený směrem dovnitř. Je to dva dny, žádné krvácení není, nic zaníceného, chodí, teplotu nemá, jíst mu chutná,jen je to jistě bolestivé, tlapku si líže. Posílala jsem foto veterinářce, kvůli svátkům neordinuje, doporučila zatím to nechat, protože nevisí na kousku, aby se to od odštíplo, je to jen zatržené lehce a ve spodní části paspárku směrem k tlapě, muselo by se operativně včetně uspání, pes je z útulku, byl týraný a je velmi ostrý, absolutně nesnese veterináře, jsou extrémně velké obtíže už i s očkováním. Chtěli jsme dát obvaz, jako jsme to dělali u předchozího psa, aby se rovněž paspárek obvazem dostal do správné polohy, protože ho může zlobit i nesprávné postavení tlapky, ale nesnese ho a strhává. Máte prosím nějakou zkušenost? Sroste paspárek? Děkuji moc.
Dobrý den, ještě doplňuji, paspárek nakonec není naprasklý, jen se trochu vychýlil ze svého směru, je trošičku nakřivo, zřejmě se trochu natrhl v Kořínku, proto trochu krvácel, drží ale naprosto pevně, takže nemá smysl ho odřezávat. Muselo by se to dělat chirurgicky v celkové anestezii. Pes normálně chodí a běhá, packu si líže, takže ho evidentně pobolívá, ale paspárek drží v lůžku velmi pevně, jen je trošičku nakřivo. Snažili jsme se ho srovnat, ale víc to nejde. Jak jsem psala, obvaz ani žádné jiné krytí na sobě nesnese, prostě to strhá. Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.