Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočka má strupy

Od: evaa01 odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat co znamená když naše kočka má strupy na srsti? Mohl by to být nějaký svrab? A jestli ano, jaké přípravky mám použit pro léčbu? Děkuji za každou odpověď

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hann
hodnocení

4x
Pipeta Advocate je na svrab i blechy (+ dalsi parazity). Koupit ji muzete pouze na veterine, rovnou bych tam tedy vzala kocku s sebou, aby vet urcit spravnou diagnozu.

hodnocení

0x

Moje kočka má občas strup ze rvačky s druhou kočkou. Pak si to drbe a dlouho se to hojí nebo se to rozšiřuje. Zabírá kalciovka, jen ne v moc velkém množství, pořádně vetřít do toho místa (pak to ani nejde slízat)... a jestli to je něco jiného, to poví asi jen veterinář.

evaa01
hodnocení

No ona se právě nepere, četla jsem, že to může být i od blech a nebo nejakej ten svrab a právě jsem chtěla vědět jaká pipeta je na tohle nejlepší

72mona3*
hodnocení

0x

Takže buď svrab, poranění (od jiných koček či od drbání) a stejně tak by to mohlo být od blech. Je venkovní? M.

doplněno 24.12.18 22:34:

Svrabu se nejde jen tak lehce zabavit, je třeba navštívit veterináře. Blech se zbavit lze, ale nejdruv je třeba zjistitz, jestli to vůbec jsou blechy. Probírat kočce kožíšek a pokud naleznete černý "bordel", který při namočení pouští červenou barvu (strávená krev), je to bleší trus.

evaa01
hodnocení

Chodí ven i dovnitř, myslím, že je to buď od těch blech a nebo ten svrab
re4zon
Myslet si to muzete, ale vedet tezko. Taky to muze byt alergie nebo bakterialni infekce. Bezte na veterinu.

to
hodnocení

0x

Může to být kožní plíseň, svrab, nebo od blech a případně jiné nemoce.

Určí veterinář, co by to mělo být a nasadí vhodnou léčbu.

Vy když nasadíte nevhodný léčivý přípravek, tak můžete kočce ublížit a zhoršit původní nemoc, nehledě, že zničíte průvodní projevy nemoci a lékař nebude moci určit správnou diagnózu. Za další může kočku aplikace nevhodného prostředku bolet, protože nemocná kůže je citlivá.

Jsou svátky, stejně nic nikde nekoupíte, leda byste dojeli na veterinární pohotovost /nemocnice/, a je opravdu lepší, aby koču viděl vet.

hodnocení

0x

Přesně jak píše "hann". Skoro jistě to bude kvůli blechám. Znám to, také jsem to zažila s jedním mým kocourkem a pomohlo odblešení. Ale obojek a ty běžné pipety, co se dostanou v lékárnách, nebo v obchodech, na to nestačí. Opravdu jděte k veteriánáři i s kočičkou. Nebo kupte "Advocate" pipetu. Ale ta se asi musí stejně koupit u veterináře.

re4zon
Skoro jiste bych netvrdil. Nase kocka mela stejny problem, dva veterinari tvrdili ze blechy. Nepomohla pipeta, obojek, injekce. Naopak se problem zhorsil. Nakonec to byla alergie, zrejme vypestovana. Kocka musela dostat steroidy, aby se problem vylecil a ted musi mit krmiva bez nekterych slozek. Kdybychom zkusili vyloucit alergii jako prvni, lecba by byla o pul roku kratsi a o nekolik tisic levnejsi.

monca19*
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]