Nejste přihlášen/a.
Díky tomuto webu jsem zjistila, že hmyz, kterým je poseta fasáda, parapety a dveře domu u dědy, je dřepčík černý. Jelikož dům je v ulici uprostřed vesnice a kolem nejsou žádné rostliny, je to zvláštní. Chci se zeptat, zda dřepčíci mohou vlézt nějak masivně do domu a usadit se tam, a také - jak je z té fasády dostat? Když je odeženeme, odskáčou, ale za chvilku jsou zpět.
Řekla bych, že to spíše budou tzv. sněžné blechy.
To jsem opravdu neviděla .
A proč tazatelka nepokračuje ve své původní otázce?
Proč tazatelka nepokračuje ve své původní otázce?
To je jednoduché. Původní dotaz byl ve věci identifikace hmyzu. To už se evidentně vyřešilo, takže název otázky by byl zavádějící, nemluvě o tom, že když byla už zodpovězena, lidé se nemají důvod do diskuse vracet a nejspíš by mi na otázku položenou uprostřed komentářů již vyřešeného problému tedy nikdo neodpověděl. Proto jsem tento zcela jiný, konkrétní dotaz, položila samostatně.
Mně zase přijde zajímavé - když už tak ráda kladete otázky, proč někdo dělá to či ono - proč do diskuse o konkrétním problému, JAK SE ZBAVIT DŘEPČÍKA, píšete něco o sněžných blechách... to je dost mimo mísu.
Dřepčík skáče. Tím je typický. Měla jsem ho na ředkvičkách. Podobný je blýskáček. Na řepce škodí, ale taky do domu nepůje.
Ve skladech, chlévech a domácnostech žije podobný brouček Vrtavec. Ten má ale delší tykadla. Samečci jsou štíhlí, samičky vejčité. Prý škodí příležitostně. Asi bych ho něčím posprejovala a rozmístila lepové desky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.