Zdravím, před asi měsícem jsme si pořídili 2 malá morčátka, holky, aby byly spolu. Jenže se pak ukázalo, že jsou těhotné, obě. Mají tam kluky i holky dohromady, jenže jak jsou ty morčátka malá, je tu pravděpodobnost, že to nepřežijí. Není to poprvé, co v tom zverimexu tam tak je, už znám případy, kdy se to stalo vícekrát. Já ještě nejsem dospělá a neposlouchají mě a ostatním je to jedno. Chci se zeptat...Co s tím můžu dělat? A není to proti třeba nějakému zákonu? Bojím se o svá morčátka prosím poraďte
Morčata můžete reklamovat - když jste je kupovala, neměla požadované vlastnosti. A nenechte si namluvit, že nemůžete vzhledem k věku reklamovat - pokud s vámi prodejce uzavřel kupní smlouvu, musí s vámi jednat i nadále. Takže buď výměna, sleva nebo vrácení zvířat i peněz.
Zkuste napsat na nejbližší veterinární správu a požádat, zda by vám poradili, jak je to s chovem.
anonymka
Je mi jich líto je vracet, už jsme si k nim udělali vztah. Děkuju za radu, nějak ji určitě využiju
Já ty zvířátka a ptáky v prodejnách lituji. Je to týrání zvířat. Vzali jsme jim svobodu /nebo jejich předkům/ a držíme je v malých klecích.
Je to ubohé, vidět krásné, barevné ptáky v dezolátním stavu, bez možnosti se proletět ve volné přírodě.
Napište písemnou reklamaci a stížnost. Kamkoliv, když se člověk neozve, nedá vědět na patřičná místa, jenom tady na poradně, tak se s tím nepohne. cs.wikipedia.org/...
Ja Vam nechci brat iluze, ale moje zkusenost s veterinarni spravou - prodavali jsme dum (nuceny prodej) cloveka, jenz mel na pozemku 2 krizence bojovych plemen. Pri prodeji nespolupracoval. Kdyz jsme se na pozemek dostali, psi byli zavreni v kotci ca 3x2 metry. Byli vyhubli, takovi olysali... bylo to v zime, byl opravdu mraz a nemeli zadne kotce, deky, pelechy... Proste lezeli na zemi. V miskavh meli zamrzlou vodu, zradlo zadne. Na pozemek jsme se dostali s clovekem ktery psy znal a pustil je se probehnout. Radostne litali, okamzite konali potrebu (ocividne si mechteli sr@t do kotce pokud nemuseli). Dali jsme jim vodu a sjeli pro pytlik granuli. Pili a cpali se jak prokopnuti. Psala jsem na veterinarni spravu, lekarka me kontaktovala s tim, ze situaci obhlidne. Za par dni me informovala, ze situaci nepovazuje za tolik zavaznou aby se s ni museli zaobirat. No comment... Jen tedy zaver to melo stastny, kupec se nasel rychle a nechal si i psy. Obcas jedu okolo a na pozemku jsou stale k videni a snad se maji dobre.
Oni totiž vykupují zvířata i od soukromníků, i já jsem před lety 2x prodávala morčátka, která se nám narodila. Myslím, že při výkupu se to hned nepozná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.