Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Smí toto zverimex?

Od: anonymka odpovědí: 7 změna:
Zdravím, před asi měsícem jsme si pořídili 2 malá morčátka, holky, aby byly spolu. Jenže se pak ukázalo, že jsou těhotné, obě. Mají tam kluky i holky dohromady, jenže jak jsou ty morčátka malá, je tu pravděpodobnost, že to nepřežijí. Není to poprvé, co v tom zverimexu tam tak je, už znám případy, kdy se to stalo vícekrát. Já ještě nejsem dospělá a neposlouchají mě a ostatním je to jedno. Chci se zeptat...Co s tím můžu dělat? A není to proti třeba nějakému zákonu? *nevi*Bojím se o svá morčátka *plac**srdce* prosím poraďte

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Morčata můžete reklamovat - když jste je kupovala, neměla požadované vlastnosti. A nenechte si namluvit, že nemůžete vzhledem k věku reklamovat - pokud s vámi prodejce uzavřel kupní smlouvu, musí s vámi jednat i nadále. Takže buď výměna, sleva nebo vrácení zvířat i peněz.

Zkuste napsat na nejbližší veterinární správu a požádat, zda by vám poradili, jak je to s chovem.

anonymka
hodnocení

Je mi jich líto je vracet, už jsme si k nim udělali vztah. Děkuju za radu, nějak ji určitě využiju :)

sebod*
hodnocení

1x

Koukej na to pozitivně ;). Zaplatila jsi za dva kousky a teď jich máš kolik? Pět, šest? Prostě šest za cenu dvou :-D

dlouhaparcela
hodnocení

1x

Já ty zvířátka a ptáky v prodejnách lituji. Je to týrání zvířat. Vzali jsme jim svobodu /nebo jejich předkům/ a držíme je v malých klecích.

Je to ubohé, vidět krásné, barevné ptáky v dezolátním stavu, bez možnosti se proletět ve volné přírodě.

Napište písemnou reklamaci a stížnost. Kamkoliv, když se člověk neozve, nedá vědět na patřičná místa, jenom tady na poradně, tak se s tím nepohne. cs.wikipedia.org/...

Napište a vyličte co se stalo veterinární správě.

Zde článek pro zajímavost - svetobchodu.cz/...

lee*
Ja Vam nechci brat iluze, ale moje zkusenost s veterinarni spravou - prodavali jsme dum (nuceny prodej) cloveka, jenz mel na pozemku 2 krizence bojovych plemen. Pri prodeji nespolupracoval. Kdyz jsme se na pozemek dostali, psi byli zavreni v kotci ca 3x2 metry. Byli vyhubli, takovi olysali... bylo to v zime, byl opravdu mraz a nemeli zadne kotce, deky, pelechy... Proste lezeli na zemi. V miskavh meli zamrzlou vodu, zradlo zadne. Na pozemek jsme se dostali s clovekem ktery psy znal a pustil je se probehnout. Radostne litali, okamzite konali potrebu (ocividne si mechteli sr@t do kotce pokud nemuseli). Dali jsme jim vodu a sjeli pro pytlik granuli. Pili a cpali se jak prokopnuti. Psala jsem na veterinarni spravu, lekarka me kontaktovala s tim, ze situaci obhlidne. Za par dni me informovala, ze situaci nepovazuje za tolik zavaznou aby se s ni museli zaobirat. No comment...
Jen tedy zaver to melo stastny, kupec se nasel rychle a nechal si i psy. Obcas jedu okolo a na pozemku jsou stale k videni a snad se maji dobre.

hodnocení

0x

Dej pozor, musíš včas malé roztřídit. Nevím jak brzy dovedou malí morčecí kluci nakrýt malé morčecí holčičky. Ale nejak hodně brzy.

Podívej se tady, dozvíš se všechno

hodnocení

0x

Oni totiž vykupují zvířata i od soukromníků, i já jsem před lety 2x prodávala morčátka, která se nám narodila. Myslím, že při výkupu se to hned nepozná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]