Nejste přihlášen/a.
Máte někdo dobrou radu? Hrdličky vystrnadily z krmítka všechny malé ptáčky. Jak přizpůsobit krmítko, aby se malí ptáčci nebáli nalétávat? Děkuji
Pokud budete dávat do krmítka jen slunečnici a semínka, tak to hrdličky za chvilku přestane bavit. Pokud máte možnost, tak nasypte někam na zem strouhanku a ony se přestěhují tam. Do krmítka nikdy nedávejte nějaké zbytky lidského jídla.
Je pravda, že hrdličky často obsadí krmítko na dlouho dobu. Ale stejně nakonec odletí a krmítko je volné pro ostatní ptáčky. Já krmím dlouhá léta slunečnicí a vločkami. Mám klasické krmítko se stříškou a druhé krmítko ve tvaru válce s velkými otvory, kterými se zrní samo sype i na zem. Záměrně házím trochu krmení na zem i sama. A na větve věším lojové kuličky a lojové válce. Při tak velké nabídce se nestane, že by jeden druh ptáků nějak omezil ostatní.
Vyhlaska 245/2002 Sb., paragraf 1, pisleno t)
Hrdlicka je lovnou zveri s dobou lovu od 16. rijna do 15. unora.
Máme docela malé krmítko, sypu ptáčkům pouze slunečnici a nyní jsem zrovna sledovala hrdličku. Seděla na stříšce a to se již sýkorky bály a najednouj šup a je narvaná v krmítku. Jsem zvědavá, kdy vypadne a jestli tam něco zbyde pro ostatní. Vloni také bylo něco podivného v krmítku a najednou hop skok, byla to veverka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.