Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hmyz na vánočním stromku

Od: gabriela* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

dnes jsme objevili na zemi docela větší množství hmyzu nohama nahoru s tím, že evidentně pocházejí ze stromku, který máme v bytě již týden. Fotky přikládám, ale bohužel nejsou moc kvalitní, lepší nemám. Jsou tmaví, mají pruhované nožky a na zadečku jakoby dva mini růžky, nedokážu to popsat. Když jsem ho rozmáčkla, tak jde z něho hnědá tekutina. Snad to není klíště...Prosím o radu.

Děkuji.

Hmyz na vánočním stromku
Hmyz na vánočním stromku #2
Hmyz na vánočním stromku #3

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Jsou to nějaké ploštice.

Ploštice je přece mnohem větší a je dávno někde zaklezlá, kdežto mšice se jen tak někde uchytí a pak to takhle dopadne.

Ploštice mají různá vývojová stádia, navíc je jich hodně druhů - a mšice přezimovávají ve stádiu vajíčka. Ovšem pokud byl stromek skladovaný někde v relativním teple, mohou to být i ty mšice.

floro*
hodnocení

4x

Klíště to rozhodně není. Nemějte obavu. Ale než ploštice bych to viděla na mšici. Škoda že obrázek je mizerné kvality. Přístě fotit z vrchu osvětlené nebo přírodním světlem ale focené tzv. po světle (ve směru zdroje světla).

liska5
hodnocení

4x

Taky se přikláním k tomu, že jsou to mšice.

sebod*
hodnocení

0x

Jojo, jak napsala ildika. Ploštice. Chudinky...*plac*V bytě naprosto neškodné, jen měly tu smůlu, že se rozhodly zazimovat ve vašem vánočním stromku.

Prosímvás, ploštice nikdy nezimuje na stromě, ale vždy někam zaleze do díry.

gabriela*
hodnocení

Děkuji. Zkusím pořídit lepší foto zítra za světla, i když už jich teď ubylo...Objevila jsem i jednu s křídly, ale ta už je pryč...

hanabl
Nevíte prosím, co je tohle? Taky nám vypadalo ze stromečku spousta brouků.Vcera jsme jej raději vyhodili. Dnes jsem našla ještě pozůstatky a jednomu dokonce narostla kridylka. Nevíte někdo, o jaké brouky se jedná a nemohlo mi to nalézt třeba do pokojových rostlin? Moc děkuji za odpověď.
Hmyz na vánočním stromku #4
tony444
Mám to také ze stromku a zatím tapu
Hmyz na vánočním stromku #5
Hmyz na vánočním stromku #6
Hmyz na vánočním stromku #7
floro*
Taky msice. Stoprocentně.

jomo
hodnocení

0x

Měla jste jako vánoční stromek jedličku? Zřejmě se jedná o medovnici křivonohou Cinara curvipes.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]