Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

labradorka - jakoby křeče, zapiští, postaví

Od: ma* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, má 11letá labradorka začala před 4 dny nahodile, hrozivě pištět - jakoby křeče, zapiští, postaví se a poodejde". Po cca hodině po "křeči" se rozchodí, až rozběhá, ale celkově je skleslá. Žere a vyměšuje se normálně. Krevní testy dopadly na výbornou, pohmatem nebolestivá, veterinář se domnívá, že jde o bolestivé klouby seniorky, ale nemyslím si, že by při tomto chtěla běhat... Může se jednat o vyhřezlou ploténku, jestliže se sice po "křeči" pohybuje s obtížemi, ale poté se "rozhýbe" a běhá normálně?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

idanova*
hodnocení

2x

Zdravím. Ještě mě napadají 2 věci. Mohlo by se jednat o ledviny. Počínající zánět. V krvi se ještě neobjeví, ale bolí tak, že to vystřeluje do beder a je to silně bolestivé. Zkuste nasát trochu moči do bílého odličovacího tamponu nebo vaty, zda není růžová, to by znamenalo krev v moči. V tomto počasí by to bylo možné. Nebo by mohlo jít o bulku v břiše. Třeba tukovou, taková je tvrdá, a když si na ni pejsek lehne, tlačí a je to bolestivé. Myslí si, že ho tlačí to, na čem leží, tak vstane a buď popojde jinám, nebo začne hrabat, aby si načechral pelíšek. Zkuste vypozorovat. Ida

72mona3*
hodnocení

1x

Klidně by to problém se zády mohl být (ovšem výhřez plotýnky? *nevi*). Mám malé plemeno, ale projevy jsou podobné - ohne hřbet do kulata a nepředstavitelně brečí, popochází, někdy bolestí i zvrací, svaly na břiše má stažené (tento stav je někdy krátký, jindy trvá s přestávkami i půl hodiny). Následná skleslost někdy odezní rychle, jindy je přepadlý i den dva. Lze to poznat celkem jednoduše. Zvlášť veterinář by měl. Pohmatem. Palci jede podél (po páteři) páteře a na místo, které "zlobí", pes reaguje. Pochopila jsem, že i ten váš to tak zkoušel. Pak by mohlo jít opravdu o zánětlivý stav či "skřípnutí" nervu *nevi* Bere nějaké léky či potravinové doplňky? Nám zabíral Arthronis Acute. M.

dlouhaparcela
hodnocení

0x

Mě to spíše připomíná epileptický záchvat.

Ale to by vet poznal.

Neměla oči vyvalené, v sloup, jazyk ven do modra?

Pokud by se křeče opakovaly a byly delší a delší, tak to jsme s 9 letým pejskem měli též.

Určitě nechat v klidu a i s procházkami opatrně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]