Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám 12 litrové akvárium, které si zařizuju (nechci nic velkého jen pár rybiček). Jaký nejlepší filtr + vzduchovací motorek do 12 litrového akvárka? (chtěl bych co nejtišší jelikož ho budu mít v pokoji)
Rozměry akvária 30x20x20 šxdxv
Tohle je fakt mini akvárium. Ja mám nano 30 l a po zařízení (kořen, rostliny...) je malý...
Velice tichý filtr je tento: rostlinna-akvaria.cz/... Jinak by stačil klasický molitanový filtr se vzduchováním, ale tam jsou nejhlučnější právě ty bubliny
A opravdu je téměř nutností topítko - v málokterém bytě je stabilně nad 22°C. Pro Betty je nutností (plus kryt). M.
Trpí ty rostliny hodně bez světla? Pán v prodejně nám říkal, že tyto druhy rostlin jsou vhodné i do horších podmínek, kde není toho světla tolik
Totak:
Dobrý den, ve zverimexi jsem koupil tento filtr: akvamex.cz/...
A tento vzduchovací motorek: jkanimals.cz/...
Chtěl bych se zeptat, jestli je to ok na tak malé akvárko? Nebo mi poradíte spíš jiné? Stále je nepoužité takže jde vrátit :D Radši bych ten filtr asi bral kvůli čistotě vody. Přece jenom je s ním voda čistější. Nebo ne?
Díky za odpověď
Jestli máš možnost zvol určitě větší nádrž. Čím menší tím víc starostí. Ve 12 litrech se těžko udržuje biologická rovnováha a každý i sebemenší zásah má výrazný vliv. Osobně bych pod 60 litrů nešel. Ano, bude potřeba více rostlin, substrátu, silnější osvětlení, ale vynahradí ti to stabilnějším prostředím. Ze začátku co nejvíce rostlin, hlavně stonkovek, sehnat klidně co kdo daruje nebo levně prodá, hlavně ať je jich co nejvíc. Postupně až se nádrž zajede budeš druhy redukovat a ponecháš si jen to co ti bude v nádrži prosperovat a líbit se. Filtr vol s co největší filtrační plochou např. bioakvacitovou kostku např. akvarista.cz/... s čerpací hlavou např. akvarista.cz/... samozřejmě i zde platí čím kvalitnější značka, tím tižší čerpadlo. A nebo pokud nejsi limitovaný financemi tak venkovní filtr např. akvarista.cz/... třebas i starší, na inzerát. Velice kvalitní filtr se dá snadno vyrobit svépomocí z dalšího, menšího akvária, návodů je spousta. Vzduchovací motorek je ve tvém případě spíš na škodu, nehledě na to že vzduchování dělá hluk.
Podle toho jak píšeš bych tě tipoval na začátečníka, ale zvolit malinkou nádrž je ta nejhorší volba - nebude se dařit a tebe to zbytečně odradí od tohoto krásného koníčku. Spoustu odpovědí na tvé otázky najdeš na https://rybicky.net/
EDIT: Aha, tak pokud to máš jen na chvilku jako relax přes bakalářku, tak bych asi zvolil jiný způsob relaxu. Takhle to bude jen o tvé nervy a o trápení rybiček. A vyhozené peníze.
Přesně tak, jsem začátečník. Měl jsem hady, pavouky(ještě mám) ale rybičky ještě ne Samozřejmě to není jen na chvilku ale jak jsem již psal, jsem limiotvaný místem kvůli stolíku, na kterém akvárko bude proto jsem zvolil 12 litrové, které jsem měl doma. Takže dle Vás v akvárku nemůže být pořádně nic než krevetky, třeba těch 5 rybiček například?
fread: No nemůže ... to víš že může. Ale nebude to nic moc ani pro tebe a rozhodně ani pro ty ryby. Je to jako by tebe někdo zavřel na panelákovém záchodě. Budeš zavřený na malinkém prostoru, nebude ti zrovna nejlíp, budeš se podle toho chovat a podle toho vypadat, no ale tak pár dní tam přežiješ... tolik k rybám. No a tebe jako akvaristu rozhodně nebude těšit pohled na ryby živořící v takovém náprstku.
Zkrátka má-li malé akvárium fungovat a rybám se dařit, chce to kvalitní techniku, výběr vhodných ryb a hlavně ranec zkušeností. Pak je šance to udržet.
Dobrý den, ve zverimexi jsem koupil tento filtr: akvamex.cz/...
A tento vzduchovací motorek: jkanimals.cz/...
Chtěl bych se zeptat, jestli je to ok na tak malé akvárko? Nebo mi poradíte spíš jiné? Stále je nepoužité takže jde vrátit :D Radši bych ten filtr asi bral kvůli čistotě vody. Přece jenom je s ním voda čistější. Nebo ne?
Díky za odpověď
A jak je to s hlučností u tohoto? vyprodeje24.cz/...
Je hlučnější spíše ten můj motorek nebo toto,?
Co se týče toho motorku a filtru tak mám si nechat ten, co jsem již zakoupil? Nebo mám spíše koupit ten, co jste mi poradil? Konkrétně tento? vyprodeje24.cz/...
Děkuji za odpověď.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.