Nejste přihlášen/a.
Protože když byly kuřice, tak se o ně majitel dobře staral a slepičkám se vytvořila velká a zdravá "zásobárna" vajíček. A pak se o ně musí samozřejmě starat dál, aby byly slepičky šťastné. Já mám 4 slepičky a byla jsem připravená, že v zimě přestanou snášet. Ale zatím nesou pořád všechny 4 slepice. Kamarádka má vedle mne ty samé slepice, kupované ve stejnou dobu spolu. Má slepic 10 ale má touto dobou tak 3 vajíčka za den a někdy vůbec žádné. Říká, že to je normální, že v zimě nenesou. Jenomže mně snesou každý den. Ale já okolo nich běhám, dávám jim pořád čerstvou vodu a hlavně je teď pouštím na zahradu. Slepice jsou evidentně spokojené. A já také
Máte tu rady nějaké, kurka snáší normálně i bez kohouta, proč by neměla? Je to její úkol. K tomu kohouta nepotřebuje. Kohout je dobrý jako "vedoucí ve slepičárně", kury mají lepší režim, ale vajca snesou i bez něho. Nebo pokud byste chtěla kuřata, pak k oplodnění atd. Pokud kurce nebude v zimě zima, pak může snášet vajca i v zimě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.