Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč slepice snáší denně vejce?

Od: simonka odpovědí: 10 změna:

Jak to, že denně? A to i bez kohouta?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Protože jsou tak vyšlechtěné. Říká se jim nosnice.

A vejce snáší i bez kohouta, ale nejsou oplodněná, takže se z nich nemůže narodit kuře.

hodnocení

2x

denně to určitě není plemeno hempšírka má snušku kolem 200 ks vajec/ rok a je to skoro nejlepší plemeno na vejcetakže 365 za rok nemá žádné plemeno

slepice

Jen poopravím - snůšku mají včely, slepice snášku ...

Drůbežárenské hybridy snášejí až 1,5 vejce denně. Ovšem to nejsou slepice, které byste mohl pustit na dvůr.

hodnocení

2x

Protože když byly kuřice, tak se o ně majitel dobře staral a slepičkám se vytvořila velká a zdravá "zásobárna" vajíček. A pak se o ně musí samozřejmě starat dál, aby byly slepičky šťastné. Já mám 4 slepičky a byla jsem připravená, že v zimě přestanou snášet. Ale zatím nesou pořád všechny 4 slepice. Kamarádka má vedle mne ty samé slepice, kupované ve stejnou dobu spolu. Má slepic 10 ale má touto dobou tak 3 vajíčka za den a někdy vůbec žádné. Říká, že to je normální, že v zimě nenesou. Jenomže mně snesou každý den. Ale já okolo nich běhám, dávám jim pořád čerstvou vodu a hlavně je teď pouštím na zahradu. Slepice jsou evidentně spokojené. A já také :)

Proč slepice snáší denně vejce?

Máš pravdu. Říkala jsem si, proč jsou vejce levnější a je jich dost. V období, kdy to nikdo nečekal, stálo vejce i 5 kč a nebyly. Teď jsou i za 2,30. Jsou menší, ale jsou.

hodnocení

0x

Denně snášejí pouze ty nejlepší nosnice a to z důvodu intenzivního prošlechtění. Jinak samice kurovitých ptáků (např. bažantí slepice) snášejí vejce i v případě, že jsou drženy odděleně od samců.

rv*
hodnocení

0x

Taky byste začal snášet, kdybyste věděl, že jinak skončíte na pekáči. No a tak časem zůstaly jen ty nejlepší nosnice.

hodnocení

0x

Máte tu rady nějaké, kurka snáší normálně i bez kohouta, proč by neměla? Je to její úkol. K tomu kohouta nepotřebuje. Kohout je dobrý jako "vedoucí ve slepičárně", kury mají lepší režim, ale vajca snesou i bez něho. Nebo pokud byste chtěla kuřata, pak k oplodnění atd. Pokud kurce nebude v zimě zima, pak může snášet vajca i v zimě.

hodnocení

0x

Kromě faktu, že ty slepice byly takto vyšlechtěny...: Proč ženské vaječníky uvolňují při ovulaci vajíčko? Jakto, že jednou měsíčně? I když žena nemá muže?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]