Nejste přihlášen/a.
Ahojte,
máte někdo z Vás zkušenosti s tímto obojkem proti klíšťatům, blechám, atd. značky Scalibor. My jsme ho dnes dostali od zvěrolékaře, docela drahá záležitost, tak doufám, že to bude fungovat.
A ještě se chci zeptat, co si myslíte o očkování pejsků proti borelioze, chci do toho určitě jít...
Díky moc za odpovědi a rady!
Očkování proti borelioze je testování látky na psech(ale je na Vás zda naočkujete).Uvidíte jak ten obojek bude fungovat,ale určitě písněte a podělte se zda je dobrý.
doplněno 14.04.09 20:05:Koukala jsem na te obojek.Cena není moc velká a pokud bude fungovat ,tak dlouho jak mám je to za pusinku,ale je tam psáno ,že pokud má pejsek nějaký kožní problém ,tak se nemá dávat.
My jsme dávali 450,- Kč, na netu klasika levnější, určitě dám vědět, jak bude fungovat, no a s tím očkováním jsem teď tedy na rozpacích, myslela jsem si, že je to pro pejsky na pomoc a ne na test, je mi z toho až špatně
Jak píšete klasika u veterináře je to drahé.To očkování už je mnoho let a pokud by to fungovalo na psech,tak by to muselo fungovat u lidí,ale pes nám neřekne jak mu je.Tím,že chceme pro pejska udělat to nejlepší mu můžeme ubližovat a to tím ,že mu necháme dát látku a nevíme jak bude reagovat v těle a co nám naopak ta látka zníči.Jsou obojky bez chemie a přípravky jsou bylinky,oleje,aloe vera atd.Veterináři sice pomohou,ale tahaj z nás v dnešní době peníze.Pejska ostříhat a klíštata lépe uvidíte.
Hold budeme muset bojovat .
Našla jsem k tomuto tématu další docela zajímavou diskuzi..sice je pár let stará, ale koukám, že tedy očkování proti borelioze u pejsků není novinka.. Pan doktor nám říkal, že se jedná o českou vakcinu a že boreliza u pejsků je trochu jiná než u lidí a že prý tak 48-50% pejsků má boreliozu..vůbec teď nevím, co mám dělat, zítra jdeme ke zvěrolékaři, takže mám ještě den na přemýšlení..
Právě že chci pro pejska to nejlepší a nechci mu ublížit, ach jo, je to tak těžký
To je náš hafan Toník
Je mnoho lidí, kteří chytili od klíštěte boreliozu. Já jsem se s ní potýkal skoro 6 let. Teď doktor tvrdí, že už jsem na všechny ty svinstva negativní. Klouby však ví svoje... srdíčko už hapruje, dement snad zatím nejsem... a to všechno ta malá bestie...
...očkování proti borelióze, s tím jsem se zatím nesetkal ani u lidí, natož u psů..
hlídejte si Vašeho pejska, hlavně jeho klíšťata... i když dneska se dá chytit to svinstvo i od jiného hmyzu, to nám vysvětlili na infekčním ... kdyby fungoval obojek proti klíšťatům, na houbách i na procházce v městském parku bych ho klidně nosil...
a určitě ne sám...
Já taky váhám jestli očkovat proti borelce nebo ne, u nás to stojí 400Kč, ale za 14 dní se to prý musí naočkovat znovu, takže 2x 400 = 800Kč a to je dost. Obojek máme taky, ale vet prodává obojek Kiltix a stál nás 375Kč a vydrží 7 měsíců a pes s ním může být i ve vodě, nevím jak je na tom Scalibor.
Ahojte
předávám zkušenosti s obojkem Scalibor - obojek fajn, pejsek nám lítal všude možně a ani jedno klíště, bohužel asi po
třech týdnech jsme ho sundali, protože je na něj náš pejsek zřejmě alergický..., na krku, v místech, kde byl obojek, se mu začly dělat jakoby stroupkytakže čekáme co dostaneme od doktora nového
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.