Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký kartáč použít na kočky?

Od: majenka* odpovědí: 9 změna:

Chovám mainskou mývalí,ragdola a britského.Kocouři hodně línají a já by jsem chtěla požádat chovalele těchto koček,čím vyčesávají srst,aby se co nejvíce srsti vyčesalo.Koupila jsem kdysi furminátor,ale ten srst řeže.Docela dobře to šlo s tupírákem,ale také to není to pravé ořechové.Přece na to musí být,nějaký speciální kartáč,hřeben,krerým to jde od ruky a odumřelá srst se snadněji vyčeše. Nejvíce chlupů padá s britského kocoura,protože má podsadu a mainský má dlouhou srst.Děkuji všem za odpovědi.

Jaký kartáč použít na kočky?
Jaký kartáč použít na kočky? #2
Jaký kartáč použít na kočky? #3

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

3x

Nám se nejvíce osvědčil kartáč s drátěnými "zuby". Viz odkaz

Tedy jeho předchůdce, ale princip je stejný. Je to velmi efektivní, ale některé kočky ho neměly rády (a jiné ho milovaly).

kw-shop.cz/...

majenka*
hodnocení

Děkuji za radu.Vyzkouším ho.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, a už jste vyzkoušela vyčesávací rukavici na srst pro kočky? Možná dobrá, nenásilná a citlivá volba. Zdravím!

hodnocení

0x

Naši mají vyčesávací rukavici. A ještě si navléknou staré silonové punčochy na ruku a tím vytáhnou všechno co nedrží.

majenka*
hodnocení

Zkusím i toto řešení,děkuji.

Uvědomuji si, že píšu o zkušenostech s krátkosrstými kočkami a ty se rozčesávat nemusí. Jen je potřeba odstranit odumřelé chlupy. Vy ale máte dlouhosrsté a když nebudete rozčesávat, zplstnatí a už se to kožichu nedestanete ničím. Musíte rozčesat a kartáčovat. Kartáč vytáhá odůmřelé chlupy.

Modré oči ragdola jsou v té čokoládové masce úžasné!

Jaký kartáč použít na kočky? #4

lidus*
hodnocení

0x

Na ragdooláka mám kovový "hřebelec", nemá to rád ale je to to nejlepší co ho důkladně vyčeše. Ten váš na force má srst na břiše strašnou.

doplněno 03.12.18 20:14:

Ten co je jako hřebelec zrovna na Zoohitu nemají ale i tento mám, Furmaster kartáč na plstnatou srst, a je dobrý.

majenka*
hodnocení

+Ragol nebyl před focením rozčesaný,jinak žádné dredy,nebo splstnatělou srst nemá, má hladkou,jemnou srst,ale všichni línají a tak jsem chtěla vědět,čím odumřelou srst dobře vyčesat.Česání moc nemilují,ale chvíli přece jenom drží.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]